Eksplodirala bomba ispred američke ambasade u Pekingu! – VIDEO

Eksplozija

foto: EPA

Muškarac poreklom iz kineskog regiona Unutrašnja Mongolija detonirao je danas malu bombu kućne izrade ispred ambasade SAD u Pekingu, pri čemu je samo on ranjen, navodi AP pozivajući se na kinesku policiju portarola američke ambasade.

Navodi se da je na sajtu policije kineske prestonice objavljeno saopštenje u kojem je osumnjičeni identifikovan kao 26-godišnji Djijang iz grada. On je bombu sačinio od naprave za vatromet i detonirao je u jedan sat popodne po lokalnom vremenu.

Policija nije objavila šta je bio motiv napada, navodeći da se istraga nastavlja.

Portparol američke ambasade, koji nije želeo da se predstavi, kazao je da imovini ambasade nije načinjena nikakva šteta.

Kineska policija objavila je ranije da je osumnjičeni muškarac od eksplozije zadobio povredu ruke.

Rojters je prethodno preneo informacije kineskog državnog lista “Global tajms” da je policija odvela ženu koja se polila benzinom u pokušaju da se zapali ispred ambasade SAD u Pekingu, dok zapadni mediji tvrde da je ispred američke ambasade u prestonici Kine odjeknula eksplozija.

Očevidac je Rojtersu kazao da je video kako kineska policija proverava vozilo parkirano ispred ambasade SAD.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima se vidi dim od navodne eksplozije.

Rojters navodi da je drugi očevidac rekao da je video sedam ili osam policijskih vozila u blizini američke ambasade, kao i da je blokiran put u blizini kompleksa ambasade.

AP takođe prenosi da su se na internetu pojavila svedočenja o eksploziji ispred ambasade. Na fotografijama na Tviteru vide se velike količine dima i vozila koja liče na policijska ispred ogromne strukture u severoistočnom delu Pekinga.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)