EDI RAMA POKRENUO BALKANSKO PROLEĆE: Gori region, evo šta će se dalje dešavati (INFO)

albanija

Foto: instagram/Edi Ramaal

Ključa Balkan, u Makedoniji je ponovo pala krv i scene iz Sobranja su obišle svet, i zemlja je u realnoj opasnosti od izbijanja građanskog rata.

Istovremeno, Haradinaj bez problema najavljuje novi pogrom Srba na KiM, Musliju iz Bujanovca svaki dan „pojačava izjave” ne bi li izazvao reakciju Beograda, a u Tirani kuju planove za pravljenje velike Albanije…

 

[adsenseyu5]

Napeto je i u Hrvatskoj, gde bi i vlada mogla da padne, jer je ministar policije Orepić nekoliko sati nakon što je smenjen pozvao „narod da reaguje jer se radi o uzurpaciji vlasti”, dok je Crna Gora nakon ulaska u NATO odmah „zaratila” s Rusijom.

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da krivcu za pokušaj pravljenja „balkanskog proleća“ treba tražiti na zapadu.

– Što se tiče balkanskog proleća, treba isključiti Ruse iz te priče, oni to nikada ne rade, jer su i sami bili meta obojenih revolucija. Ako to neko pravi, onda je to Zapad, odnodno zapadni centri moći. Imali smo pokušaj pre nekoliko godina u BiH, pa nije uspeo, a sada se zakuvalo od Hrvatske do Makedonije. Imali smo pokušaj i u Srbiji sa šetnjama, pa isto nije uspelo. Sve su to pokušaji soroških struktura da destabilišu region – kaže Anđelković, a na pitanje kolika je opasnost da se proleće prelije na Srbiju odgovara:

– Može da zahvati Srbiju, ali ne kao obojena revolucija, već kroz albanski teororizam. Oni su spremni da zbog ideje velike Albanije zapale region i imaju u tome podršku sa strane. Oni ne planiraju obojene revolucije, već oružane sukobe i pobune, tako da to možemo nazvati ne prolećem, nego albanskim paklenim letom – kaže Anđelković za „Alo!”.

Ljudi iz Vlade prodaju jug Srbije albanskoj mafiji!

A koliko je ulazak Crne Gore u NATO „pogodio” Moskvu, najbolje pokazuje izjava predsednika Odbora za odbranu u gornjem domu ruskog parlamenta Viktora Ozerova, koje je izjavio da će „Crna Gora dobiti davilicu oko vrata umesto kišobrana iznad glave”.

 

[adsenseyu1]

– Balkan je uvek bio bure baruta u pogledu međunarodne bezbednosti i pojavljivanje još jedne države koja je primorana da potroši dva odsto svog BDP-a za odbranu neće doprineti bezbednosti niti Balkana, niti Evrope generalno. Crnogorci su tražili kišobran na Savetu bezbednosti (UN) uz pomoć NATO, ali se čini da su dobili davilicu za svoju ekonomiju – rekao je ruski zvaničnik i dodao da će se odnosi dve zemlje sigurno pogoršati.

zastava

Foto: Dnevne.rs/pixabay

SAD, EU, OEBS, NATO na strani Albanaca

SAD, EU, OEBS i NATO su najoštrije osudili organizovani napad na makedonsku skupštinu i izrazili ozbiljnu zabrinutost. „Napad na državnu instituciju koja je srž demokratije predstavlja napad na samu demokratiju. Očekujemo da će ti zločini biti brzo istraženi, a organizatori i počinioci napada izvedeni pred pravdu. Očekujemo da će državne institucije brzo izvući nužne posledice i preduzeti odgovarajuće akcije”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

 

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Inermagazin.rs/Izvor:Alo.rs)

 

[adsenseyu2]