DŽINOVSKO otkriće NASA naučnika: Otkriven način kako da putujemo brže od svjetlosti! (WARP POGON)

putovanje
Do ovog džinovskog otkrića naučnici su, po svoj prilici, došli sasvim slučajno.

Zapamtite današnji dan, jer on će možda jednom biti upisan u istorijske čitanke kao početak nove ere za ljude.

Naučnici NASA koji su radili na projektu zvanom EmDrajv slučajno su napravili možda najveće otriće u istoriji astronautike. Naime, mogućnost varp pogona (koji omogućuje putovanje brže od svjetlosti) postala je realnost zahvaljujući tome što je u jednoj komori projekta EmDrajv laserski zrak putovao brže od svjetlosti! Ovo je dosad smatrano samo teorijski mogućim, a sada je prvi put i učinjeno.

[adsenseyu4]

Vijest se poput poplave proširila po naučnim forumima, a nekoliko sajtova je oboreno, usled prevelike posjete njihovim nejakim serverima.

Komentar koji dominira u diskusiji o dobijenim nevjerovatnim rezultatima je da ni sami naučnici koji su pravili eksperiment nisu znali šta su uradili, i da nisu shvatili da su upravo stvorili nešto što smo dosad gledali samo u naučnofantastičnim serijama.

“Ovo je ogromno iznenađenje. Ovaj zapis na EmDrajv izgleda baš onako kako treba da izgleda warp balon. A matematika koja stoji iza varp balona je ista kao ova na uzorku iz EmDrajv. Izgleda da je sve nastalo slučajno. Jedan od naučnika tvrdi da je putovanje laserskog zraka brže od svjetlosti uzrokovao varp (zakrivljenje) prostor-vremena.

Inače, koncept warp pogona osmislio je fizičar Miguel Alkubijer. Varp balon je struktura koja oko objekta “zakrivljuje” prostor-vrijeme i omogućava objektu koji je unutar njega da “vara” i prelazi ogromna rastojanja za veoma kratko vrijeme, tako što warp balon “zbija” prostor-vrijeme, što koristi i potencijalni svemirski brod koji je u njemu.

Brod bi se u ovom warp modu kretao normalnom brzinom, ali bi se zato prostor oko njega kretao brzinom većom od svjetlosti (zahvaljujući fenomenu “zbijanja”, odnosno “varpovanja”). Neki na naučnim forumima su napisali da bi se na ovaj način, ukoliko se ispostavi da su rezultati eksperimenta pouzdani, do najbližih zvezda uskoro moglo putovati dva dana (svjetlosti je do ove zvijezde potrebno četiri godine)!

[adsenseyu1]

(Inquisitr.com)

3 Comments on "DŽINOVSKO otkriće NASA naučnika: Otkriven način kako da putujemo brže od svjetlosti! (WARP POGON)"

  1. Ja sam jos pre tri godine pisao o tome da je nemoguce putovati unutar svemira brzinom vecom od brzine svetlosti i tacno sam naveo razlog za to. U istom tom tekstu sam objasnio da su brzine vece od 300 000 km/s moguce jedino ako se krecemo kroz svemir . Tada sam objasnio i u cemu je razlika izmedju kretanja ,, unutar ” i ,, kroz”prostor odnosno svemir . Tacno sam napisao i zbog cega je nemoguce kretati se brzinama vecim od brzine svetlosti ali sam objasni i kako to ogranicenje moze da se zaobidje . Ovaj tekst je objavljen na vise mesta i na razlicitim jezicima. Ne bi me zacudilo da uskoro neko objavi i da je moguce provuci jedan cvrst predmet kroz drugi. Nacin na koji je to moguce postici sam takodje objasnio do detalja. Na ideju da uopste razmisljam o tome dosao sam citajuci neka Teslina razmisljanja o rezonanci.

    • a o kojim rezonancama si citao,a sta kazes za onaj auto sto se spominje u 5-6 recenica u jednoj od knjiga,”kad su ga pitali sta to auto pokrece”on je rekao “kosmicka energija”a on je kako pise cinimise neki kosancic donio samo neku kutiju sa par lampi nesto spojio na bravi i rekao de sad okreni kljuc sad bi auto trebalo da proradi.

      • Kosmicka energija i ne samo to. Ovaj nas univerzum mozemo nazvati ,,vodonicnim” jer celokupna materija u osnovi ima vodonik . Svi elementi su zapravo nastali u procesu niklearne fuzije vodonika koja se odigrava u zvezdama .

        Mi ,ljudi ,kao deo ovog vodonicnog univerzuma ne mozemo da registrujemo , ni nasim culima niti nasim instrumentima , nista drugo sto nije nastalo od vodonika to jest sto nije atom ili deo atoma koji u osnovi ima jedan i vise atoma vodonika. Iako je citav taj ,,nevodonicni univerzum ”svuda oko nas pa i u nama mi registrujemo jedino univerzum kome i sami pripadamo. Npr. culom dodira mozemo da registrujemo druge atome zbog toga sto nasi prsti ne mogu da prodju kroz cvrsto telo (moji prsti u ovom trenutku ne prolaze kros tastaturu). Za to je kriv ,,povrsinski napon ” elektrona. Ali ukoliko bi elektroni ili tacnije atomi u dva cvrsta tela bili u rezonanci onda bi eliminisali tu prepreku i moji prsti bi prolazili kroz tastaturu. Ne bih detaljnije o ovome jer neke stvari mogu biti zloupotrebljene u vojne svrhe.

Comments are closed.