Džihadisti Islamske države objavilI snimak “poslednjeg okršaja sa Zapadom” u Rimu (VIDEO)

oklopno-vozilo

Foto: novosti /ilustracija

Džihadisti Islamske države objavili su novi video snimak koji prikazuje apokaliptičnu viziju konačnog obračuna sa Zapadom, a jedna od scena prikazuje džihadiste kako napreduju prema rimskom Koloseumu

Džihadisti Islamske države objavili su novi video snimak koji prikazuje apokaliptičnu viziju konačnog obračuna sa Zapadom, a jedna od scena prikazuje džihadiste kako napreduju prema rimskom Koloseumu.

[adsenseyu5]

Centralna ideja tog uznemirujućeg video snimka, koji nosi naslov “Sastanak u Dabiku”, jeste smrtonosna bitka za svetsku dominaciju, u kojoj bi se pristalice IS-a, kako veruju, u italijanskoj prestonici borile sa “krstašima” sa Zapada, preneo je britanski “Dejli mejl”.

Video snimljen u Iraku prikazuje vojnike IS kako izleću iz oklopnih vozila i otvaraju vatru na zamišljene mete koje predstavljaju specijalne snage protivničke vojske.

Pored toga, video sadrži bizarnu scenu u kojoj jedan džihadista pokušava da izgleda dostojanstveno jašući na konju, kao i scenu u kojoj se džihadisti grle na odlasku u samoubilačke misije. Dok se oni grle, na ekranu stoji natpis “zbogom drugarima”.

U jednom trenutku se u snimku vide zastave 60 zemalja, koje navodno predstavljaju zemlje sa kojima IS tvrdi da je u ratu, uključujući Britaniju, Francusku, Australiju, SAD i mnoge druge.

U digitalno izmenjenom snimku se takođe vidi oklopno vozilo IS kako se kreće prema Koloseumu, a muški glas koji čita tekst kaže da će militanti uništiti “krstaška mesta”.

[adsenseyu1]

“Ovo je vaš poslednji krstaški rat, sledeći put ćemo mi biti ti koji će dobiti bitku na vašem terenu”, kaže on.

Osim Koloseuma, na snimku se vide i druge rimske znamenitosti poput Bazilike svetog Petra u Vatikanu.

(Tanjug)