DVOSTRUKI ŽIVOT POPA MILANA: Istovremeno imao nekoliko ljubavnih veza, a sa veroučiteljem..

droga

Foto: Eparhija Žička / Privatna arhiva/MUP Srbije

Sveštenik Milan Jordović (41), čije je hapšenje sa bivšim veroučiteljem i transvestitom Zoranom Marinkovićem (43) zbog šverca 27 kilograma skanka šokiralo javnost, sudeći prema podacima do kojih je istraga dosad došla, vodio je dvostruki život.

Naime, iako u Požegi slovi za uzornog sveštenika, supruga i oca maloletnog sina, za kojim su parohijani plakali kada je napuštao prethodnu službu, ispostavilo se da pop Milan imao i potpuno drugo lice.

Raspitivao se o ženama

– Istraga je došla do podataka da je pop vodio prilično sladak i buran život. S jedne strane je bio ugledni građanin, svešteno lice kome su ljudi verovali, međutim, istovremeno je imao nekoliko ljubavnih veza. U vezi je bio sa svojim saučesnikom Marinkovićem, koji je voleo da nosi žensku odeću, ali i sa jednom ženom iz Požege. Postoje indicije da se viđao sa još žena. Neki meštani su posvedočili da se kod njih raspitivao o njihovim komšinicama i poznanicama – kaže naš izvor iz istrage.

Pored posla u crkvi, pop Jordović se bavio gajenjem pilića i voća, a izgleda da je sve to bio dobro osmišljen paravan za nabavku i prodaju droge.

“ČUPAO OBRVE, PUMPAO USTA”: Meštani veroučitelja smatrali ČUDAKOM, a voleli sveštenika DILERA

– Policija u ovom trenutku pokušava da otkrije kome je tovar od 27 kilograma skanka bio namenjen. Veroučitelj Zoran Marinković, koga je policija zajedno sa Milanom uhapsila u utorak uveče u Mrčajevcima, navodno je priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret i njemu je, kao i Jordoviću, određen pritvor u trajanju do 30 dana. Prilikom informativnih razgovora s njegovim poznanicima i saradnicima, međutim, na površinu su isplivala i ova saznanja o burnom životu – kaže naš sagovornik.

Komšije: Iskoristili su ga

Komšija popa Milana Jordovića, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da većina meštana i dalje ne veruje da je Jordović kriv.

– Mi mislimo da je popa Milana neko iskoristio i naterao da uradi ovo! Ako je kriv, neka odsluži kaznu, ali ne verujemo da je sposoban da trguje drogom. On je dobar i vredan čovek, ima suprugu i dete, i ne bi to samovoljno uradio zbog svoje porodice. Pritom, uopšte ne živi luksuznim životom, već u nedovršenoj kući, a nema ni visoke prihode – rekao nam je juče komšija uhapšenog popa.

Jordoviću je produžen pritvor, a nezvanično, na saslušanju branio se ćutanjem.

MALIŠANI SAD MORAJU PEŠKE U ŠKOLU 8 KILOMETARA KROZ PLANINU PUNU VUKOVA: Nema više kobile koja je nosila Nemanju i Milicu u školu (VIDEO)

ZORAN BIO OMILJENI KOLEGA

Zoran Marinković je tri godine radio kao veroučitelj u OŠ „Petar Leković“ u Požegi, a niko od njegovih bivših kolega nema nijednu zamerku na njegovo ponašanje.

RAZVOD KRENUO PO ZLU: Mustafa hoće Emini Jahović da oduzme sinove i bogatstvo (INFO)

– Zoran u našoj školi ne radi već dve godine jer je ostao bez fonda časova, budući da su se đaci više opredeljivali za građansko vaspitanje nego za veronauku. Kao veroučitelj je radio po blagoslovu vladike, iako nije imao završen Bogoslovski fakultet. Nikada nije napravio bilo kakav ispad koji bi mogao da ukaže na ovo što sada o njemu slušamo i čitamo – rekla je Mirjana Anđelić, školski psiholog u OŠ „Petar Leković“, negirajući da je ikada bilo pritužbi na račun njega ili njegovog rada.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: E.K.)