DVE VERZIJE: Tači i Haradinaj iscrtali ,,mape razgraničenja sa Srbijom”

Haradinaj

Foto: Tanjug/AP

Haradinaj je čak ponudio i dokument koji sadrži i mape razgraničenja u kojima se nalaze opštine koje će se ,,graničiti sa Srbijom”.

Sve više se priča o budućem razgraničenju između Srbije i tzv. Kosova. Najglasniji u tome je predsednik tzv. Kosova Hašim Tači, koji je kazao da će buduća granica iznositi 430 kilometara.

– Nema tajnih pregovora, ali kao sa Crnom Gorom i Makedonijom, Kosovo će morati da definiše granice i sa Srbijom – izjavio je Tačijev savetnik, Ardian Arifaj.

– Kao sa Crnom Gorom i Makedonijom, moramo definisati granice i sa Srbijom. Koristi od toga biće velike za čitav region. Iako su mnoge zajednica zabrinute zbog dijaloga, ipak je bitno nastaviti ga zato što će mirovni sporazum transformisati naše društvo – ocenio je Arifaj.

Rekao je i koje su to „debele crvene linije“ za Kosovo.

– Konačni sveobuhvatni sporazum nikada neće ugroziti strateške tačke na (tzv.) Kosovu. To je debela, crvena linija – Mitrovica i Trepča neće biti taknute – istakao je on.

On je negirao i višemesečne, periodične spekulacije o tajnim pregovorima između (tzv.) kosovskog predsednika i predsednika Vučića, uveren je da ,,bilo koji sporazum mora biti usvojen od strane 2/3 poslanika“.

Ovo su policajci-razbojnici iz Pančeva: Opljačkali poštu kod Jagodine, kolege ih uhvatile tokom bekstva!

Međutim, premijer (tzv.) Kosova Ramuš Haradinaj je izašao sa svojim predlogom razgraničenja, a u njegovoj verziji granična linija se proteže na 381 kilometar.

Haradinaj je čak ponudio i dokument koji sadrži i mape razgraničenja u kojima se nalaze opštine koje će se ,,graničiti sa Srbijom”.

STIŽU PLAVE KOVERTE! POČINJE OBUKA ZA REZERVISTE: Moraće da je prođu svi koji nisu služili vojsku, EVO KOLIKO NOVCA ĆE DOBIJATI!

Na njegovom spisku nalaze se sledeće ,,pogranične opštine”: Gnjilane, Istok, Kamenica, Leposavić, Podujevo, Pristina, Ranilug, Zubin-Potok i Zvečan.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)