‘DRUGA DIMENZIJA’: Otkriven i drugi nivo tunela bosanske piramide (VIDEO)

tunel

foto: Jutjub printskrin

VISOKO – Glavni istraživač i pronalazač bosanskih piramida doktor Semir Osmanagić otkrio je ulaz u drugi nivo tunela koji se nalazi ispod podzemnog lavirinta Ravne u Visokom.

Da podsetimo, u septembru 2015. godine otkriven je skup kompleksnih tunela 20 metara ispod postojećeg prvog nivoa koji je iskopan pre skoro 10 godina.

Drugi nivo tunela ili “Ravne 2″, kako ga je prozvao doktor Osmanagić, zapečaćeni su baš kao i Ravne tuneli. Materijal koji se koristio za popunjavanje tunela identičan je kao i onaj koji postoji u gornjim nivoima lavirinta.

Energetska svojstva podzemnog lavirinta identična su onima koji su zabeleženi na piramidama u Visokom što je dovelo istraživače da veruju da postoji jaka veza između njih, kako pokazuje ovo istraživanje.

[adsenseyu5]

Preko 1,7 kilometara lavirinta je do sada sređeno i raščišćeno, ali kako bi se očistio ceo kompleks biće potrebno vreme, tvrde Osmanagić i njegov tim.

Prema izveštajima iz Visokog, otkriće drugog nivoa tunela dalo je Bosanskoj Piramidi drugu dimenziju. Istraživači veruju da su vertikalni tuneli izgrađeni u cilju povezivanja oba nivoa. S obzirom da stiže zima, tim planira da počne iskopavanje od proleća 2016. godine.

(Telegraf.rs /nezavisne.com)

[adsenseyu1]