DREVNA LEGENDA ZA KOJU MALO KO ZNA: Privucite sreću za celu narednu godinu, evo šta treba da uradite VEČERAS!

psi

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Početak zime donosi velike promene, sanjarenja i ispunjenje najvećih želja!

Od davnina zimska kratkodnevica simbol je početka sledeće faze u ljudskom životu. Prema verovanju, zimska kratkodnevica koji pada između 21. i 22. decembra dan je kada se Sunce ponovo rađa.

Ovaj dan idealan je za razne obrede i rituale, jer on obeležava rođenje novog života. Prema drevnoj legendi, sve želje i misli u noći zimskog solsticija biće ispunjene, piše lovesensa.rs.

Isto tako, dobri rezultati mogu se ostvariti u isceliteljskim ritualima, obredima za sticanje mudrosti, snage i privlačenje prosperiteta.

[adsenseyu4]

Takođe, svako proricanje tokom zimskog solsticija daje najtačnije rezultate. Meditacija, samorazvoj, sticanje duhovnog procvata i mnogih drugih postupaka koji se sprovode u ovom danu, imaju blagotvoran učinak na ljudski život. Zimska kratkodnevica je vreme za promenu, koja je u stanju da donese poboljšanje svakoj osobi.

horoskop

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Zimska kratkodnevica koji se dešava 21. decembra je jedan je od najstarijih manifestacija čovečanstva. U astrologiji Sunce predstavlja vitalnost muškarca, njegove specifičnosti duhovne komponente.

Razdoblje solsticija je obnova energije, pa dan zimskog solsticija treba koristiti za planiranje novih ideja koja treba realizovati u idućih godinu dana. Ovog dana ukrašava se novogodišnja jelka sa žutim, zlatnim, crvenim, narandžastim elementima, jer ove boje donose bogatstvo i prosperitet u našu kuću.

[adsenseyu1]

Tokom ovog dana na papiru napišite sve ispunjene želje, ciljeve, negativna iskustva i neuspehe. Papir se spaljuje simbolično kako bi se oslobodili od svih starih i beskorisnih iskustava.

Energija zimske kratkodnevice definitivno će nam pomoći da ispunimo svoj plan.  Svoje želje za narednu godinu treba staviti ispisane na papir pod novogodišnje drvce i tog dana usmeriti duhovne molbe za ispunjenje.

Za poseban ritual za dan zimske kratkodnevice nisu vam potrebni bilo kakvi predmeti, biljke, sveće ili aromatična ulja. Dovoljni su čisto srce i rešenost da uradite nešto lepo za sebe. Idealno bi bilo da se izvodi napolju, ali ako to nije moguće, može se praktikovati u kući, ili još bolje na terasi.

horoskop

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Kada padne noć, izađite napolje, uspostavite ritam disanja koji vama odgovara, sa uživanjem udišite i izdišite vazduh. Pogledajte u nebo, pokušajte da “osetite” zvezde, njihovo pulsiranje… Ispružite ruke prema nebu i izgovorite: “Noći, pozdravljam te”.

[adsenseyu1]

Sada zažmurite, “zaronite” u sebe i pokušajte da “izvučete” sve strahove i brige, i da im date neki oblik. Ne izbegavajte ih, već se suočite sa njima, neka slobodno naviru, neka izlaze iz vas… Nemojte ih zadržavati, nego zamislite kako odlaze, kako se kreću prema zvezdama i nestaju.

U tom trenutku obuzeće vas osećaj opuštenosti, sreće, a vaše telo će biti preplavljeno divnom, toplom energijom. Zamolite nebo i zvede da prihvate vaše strahove, da vas oslobode od njih, a potom im se zahvalite.

(Dnevne.rs /stil.kurir.rs/Izvor:  lovesensa.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]