DRAMA U ZUBINOM POTOKU, DVOJE SRBA RANJENO U PUCNJAVI: ROSU naoružani do zuba idu peške, pucaju i uklanjaju barikade!

drama

Foto: Kurir, printscreen

BEOGRAD – Dvoje Srba lakše je povređeno u pucnjavi do koje je jutros oko 6.20 došlo u Zubinom Potoku, kada su pripadnici ROSU došli u rejon sela Donje Varage u toj opštini, potvrdio je policijski zvaničnik sa lica mesta i dodao da pucnjava trajala i  oko 9.30 časova.

Jedna osoba, I.M., je uhapšena.

Oko 6.20 došlo je, naime, do razmene vatre između nepoznatih lica i specijalizovanih jedinica kosovske policije, u kojoj je ispaljeno oko 200 metaka.

Nakon toga, na lice mesta došlo je 15 oklopnih vozila ROSU i FIT, koji su se frontalno rasporedili prema selu Donje Varage i prema Zubinom potoku, magistralnim putem i srušili jednu improvizovanu manju barikadu, koiju je na tom putu jutros postavilo uplašeno stanovništvo.

Pripadnici ROSU idu pešice magistralnim putem i pucaju i dalje sa obe strane i bacaju šok-bombe. Narod je preplašen, a lokalna škola i obdanište nameravaju da obustave rad, rekao je taj policijski zvaničnik.

ROSU HAPSI SRBE NA SEVERU KOSOVA: Priveli šestoricu Srba, čula se i pucnjava u Zubinom Potoku!

Do zuba naoružani albanski specijalci u ovom trenutku napadaju Srbe na ulasku u Zubin Potok i kod klisure pokušavaju da uđu u to mesto, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je rekao da ekstremisti, presvučeni u policijske uniforme ROSU, u Zubinom Potoku napadaju nedužno i nenaoružano stanovništvo, ocenivši situaciju krajnje ozbiljnom i dramatičnom.

FOTO: KURIR

Đurić je rekao da su do zuba naoružani albanski specijalci jutros ušli u sve četiri opštine na severu Kosova, kao što su srpske vlasti nedeljama upozoravale da će se dogoditi, na veliku sramotu međunarodne zajednice.

On je naveo da je u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića obavio razgovore sa više međunarodnih predstavnika i da nema nikakve sumnje kakva će rekacija države Srbije biti ukoliko se ovo odmah ne zaustavi.

Đurić je kazao da je ovo organizovano tobož zbog nekakvih hapšenja u vezi sa kriminalom.

PRVI SNIMAK AKCIJE ROSU NA SEVERU KOSMETA: Naoružani do zuba hapse Srbe dok odjekuje jezivi zvuk sirena (VIDEO)

“To su mogli da urade i srpski policajci, umesto toga su rešili da šalju oklopna vozila”, rekao je Đurić i dodao da je ovo najgrublje ugrožavanje mira i najdirektnije kršenje svih dogovora i sporazuma.

On je dodao da se preliminarno zna da je više građana KiM srpske nacionalnosti uhapšeno, ali da je jasno da tu cilj nisu nikakva hapšenja, već zastrašivanje.

       

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Tanjug)