DRAMA U ŠIDU: Migranti izazvali eksploziju cisterne na koloseku, četiri teško povređena (INFO)

eksplozija

Foto: printscreen/youtube

ŠID – Četvorica migranta su povređena u eksploziji jednog teretnog vagona cisterne koja se dogodila jutros na železničkoj stanici u Šidu.

Nesreća se dogodila jutros oko 6.45 časova, a migranti su zadobili opekotine i nakon zbrinjavanja u medicinskom centru u Sremskoj Mitrovici upućeni su u Beograd na dalje lečenje. Teretni voz je u svom sastavu imao praznu cisternu, koja je prethodno prevozila opasnu materiju, heksen, a vraćala se iz Pančeva za Antverpen u Belgiji.

[adsenseyu4]

Foto: Printscreen/YouTube

Foto: printscreen/youtube

Prema navodima iz policije, do nesreće je verovatno došlo kada su migranti pokušali da se popnu na cisternu Iznad vagona bile su žice pod visokim naponom, a pretpostavka je da je u cisterni bilo ostataka materije koja je sklona zapaljenju, zbog čega je i došlo do nesreće.

[adsenseyu1]

U policiji je rečeno da se radi o nesrećnom slučaju, odnosno da nema elemenata krivičnog dela, da niko drugi nije povređen, kao i da nije bilo materijalne štete.

Nakon što su pripadnici vatrogasne službe pregledali cisternu, nadležni iz “Infrastrukture železnice Srbije” obavile su tehničko kolski pregled i uključile napon, nakon čega je regulisan železnički saobraćaj u stanici Šid.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor:Agencije)

[adsenseyu2]