DRAMA NA VELIKU GOSPOJINU NA KOSOVU: Trideset policajaca opkolilo PUN AUTOBUS SRBA, a onda je usledilo hapšenje (INFO)

lisice

Foto: Dnevne.rs /pixabay

– Bilo je strašno. Stali smo na uključenju u auto-put i odjednom se oko našeg autobusa stvorilo više od trideset policajaca. Iako smo bili pod policijskom pratnjom, pridošli policajci zatražili su dokumenta svih putnika iz autobusa, a meni i Bogdanu Mitroviću (75) kojeg su potom uhapsili, naložili su da izađemo iz autobusa.

Ovim rečima Milan Mihajlović, vođa grupe raseljenih Srba koja je jutros obeležila hramovnu slavu Presvete Bogorodice Odigitrije na temeljima crkve u Mušutištu, opisuje privođenje jednog od putnika u autobusu, po povratku sa liturgije.

[adsenseyu5]

Dok ponavlja da je hapšenje Srbina koji je uveliko zašao u osmu deceniju isplanirano sa namerom da zastraši raseljene koji dolaze na hramovnu slavu i obilaze porušene domove, Mihajlović kaže da je nova drama usledila posle hapšenja Mitrovića, koji je inače dijabetičar. Pošto su mu stavljene lisice, njegovoj supruzi Momirki i ćerkama je pozlilo, pa im je pružena Hitna pomoć u Domu zdravlja u Kosovskoj Mitrovici.

– Tzv. Kosovska policija koja je pratila autobus insistirala je da nastavimo put uprkos tome što je Bogdanovoj supruzi i ćerkama bilo loše – nastavlja Milan napominjući da je Bogdan dobrovoljno izašao iz autobusa, jer je svestan da nema nikakve krivice, ali da su ga pripadnici policije na Kosovu uhapsili po optužnici Specijalnog suda za navodne ratne zločine.

ISPOVEST GORDANE, ĆERKE DRAŽE MIHAILOVIĆA: Celog života sam bila markirana! Oca sam se odrekla KAD JE BILO NAJTEŽE…

– Kada sam zatražio optužnicu video sam da je napisana na albanskom jeziku i ništa nisam razumeo – dodaje revoltirani Mihajlović, koji napominje da su sa Bogdanom u rodno selo krenule supruga, sin, tri ćerke, zet i unučići.

Raseljeni Srbi su i želeli samo da obiđu temelje svoje svetinje i porušenih kuća.

– Najveća ironija u ovoj našoj tragediji je u tome što se Albanci ponašaju kako im se prohte i hapse nas bez razloga. Pogotovu što je Bogdan član radne grupe za međuetnički dijalog sa Albancima i prethodnih godina redovno je odlazio u Suvu Reku na razgovore sa lokalnim Albancima kako bi doprineo povratku raseljenih Srba.

NJEGA SE ODREKLA SA 17 GODINA: Evo kako danas izgleda sin slavne pevačice ANE BEKUTE (FOTO)

– Ali očito da Albanci koji ne žele da se Srbi vrate na ognjišta, kako bi pre svega mogli da koriste našu imovinu, gađaju u centar, jer će, posle ovoga, svi koji razmišljaju o povratku u sela u opštini Suva Reka, sigurno klonuti duhom – pričaju raseljeni.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Informer)

[adsenseyu2]