DRAGI PRIJATELJI, MELANIJA I JA… Donald Tramp poslao specijalno pismo Srbima! Otkrio na čemu je najviše zahvalan! (INFO)

Tramp

Foto: rojters

Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je jubilej – 800 godina autokefalnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Tramp je pismo uputio još u aprilu ove godine i to episkopu zapadnoameričkom Maksimu Vasiljeviću i istočnoameričkom Irineju Dobrijeviću.

– Dragi prijatelji, Melanija i ja upućujemo najtoplije pozdrave Srpskoj pravoslavnoj eparhiji u Istočnoj Americi povodm proslave vaše 800. godišnjice.

Zahvalni smo za sve godine koje je vaša eparhija služila svom narodu. Naša nacija ima dugu istoriju crpljenja unutrašnje snage iz vere i pohvaljujem vaše vrednosti koje su veoma važne za našu državu. Vaša eparhija je obezbedila mesta utehe i isceljenja, kao i veliku radost, zajedništvo i mir u mnogim zajednicama – navodi Tramp u pismu.

NAJAVIO KRVAVI ZLOČIN: Aleksandar pozvao ANĐELINE RODITELJE i saopštio im NAJGORU MOGUĆU VEST

Predsednik SAD naglasio je da je eparhija SPC u SAD u središtu najvažnijih trenutaka i prekretnica u životima svih vernika.

– Dok razmišljate o mnogim sećanjima koja ste napravili zajedno, nastavite da uzdižete sve koji se nađu na mestu služenja Bogu i zemlji. Želim vam sve najbolje u budućnosti i Bog vas blagoslovio – zaključio je Donald Tramp u pismu. Ovim gestom Tramp je ukazao veliku čast SPC.

– Episkopima je bilo veoma drago kada su dobili Trampovo pismo. To je zasluga vladike Maksima i vladike Irineja, koji su uspeli da izgrade sjajne odnose sa američkog administracijom i napokon predstavljaju srpsku crkvu u američkom društvu i među američkim narodom onako kako to srpska crkva zaslužuje – kaže izvor iz SPC.

   

(Dnevne.rs /Kurir /Izvor: Alo.rs/ N.M.)