Dr Darija: Deca su izludela više u kući ali izdržite još malo!

doktorka

FOTO: TANJUG PRINTSCREEN

Apelujem na još malo strpljenja, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

Dr Kisić Tepavčević je naglasila da iz nje u ovom trenutku govori isključivo struka, da joj je jasno da nas lepo vreme sve mami napolje, da su deca više izludela u kući ali da ona moli da se ljudi strpe još malo, da izdrže, da smognu još malo snage jer je ovo početak kraja.

Policijski čas za vreme prvomajskih praznika je preporuka struke zasnovana na medicinskim dokazima i iskustvima drugih zemalja, zato, kakva god bila odluka državnog vrha o dužini policijskog časa za vikend apelujem da budemo strpljivi, poručila je danas epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

“Bez obzira kakva će biti odluka državnog vrha, apelujem da se strpimo još malo i da se ponašamo kao i prethnodnih dana, jer izvesno je da vidimo kraj ovog epidemiološkog toka”, rekla je Kisić Tepavčević. Kaže da nam je takva disciplina potrebna kako bismo stekli kolektivni imunitet i kako bismo ušli spremniji u neke buduće dane.

DRUGI TALAS KORONE SVE BLIŽI? Evo šta kaže epidemiolog Predrag Kon

“Znam da smo dosta bili zatvoreni u kućama u prethodnom period, uželeli smo se druženja, izlazaka i lepog vremena i znam da nikom od nas nije prijatno niti sa velikim oduševljenjem prihvata zatvaranje u kućama, ali, apelujem, strpimo se još malo”, rekla je Kisić Tepavčević.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)