DOSIJE MARJANOVIĆ: Tri KLJUČNA TRAGA koja otkrivaju ubicu Jelene Marjanović

Zoran

Foto: Fejsbuk

Još jedan korak ostao je do okončanja policijske i tužilačke istrage ubistva Jelene Marjanović, koja je pre tri dana iznedrila optužnicu protiv njenog supruga Zorana. Ako je Viši sud potvrdi, već na proleće nas očekuje suđenje.

Optužnica je sada u rukama suda nakon što je u petak u popodnevnim satima ekspedovana iz Višeg tužilaštva. Iako za sada nedostupna javnosti, prema nezvaničnim informacijama, bazira se prevashodno na forenzičkim dokazima i onim dobijenim veštačenjem baznih stanica i mobilnih telefona Marjanovića i ubijene pevačice.

Tokom višemesečne istrage, iskristalisala su se tri dominantna traga. Prvi, o kom se najviše spekulisalo u javnosti, odnosi se na blato koje je nađeno na odeći Zorana Marjanovića. Utvrđeno je da to blato vodi poreklo od mulja u koritu rukavca Dunava u kom je nađeno pevačicino beživotno telo. Takav nalaz ruši Marjanovićevu priču, prema kojoj on nije silazio sa pešačke staze na nasipu na kojoj je Jelena navodno poslednji put viđena živa.

Drugi dokaz odnosi se na veštačenje podataka sa baznih stanica mobilne telefonije, koji otkrivaju gde se koji član porodice Marjanović nalazio kobnog 2. aprila. Prema tim podacima, Zoran je u jednom trenutku – koji tužilaštvo označava kao vreme ubistva – ugasio telefon, nakon čega je pozvao suprugu koja je već bila mrtva. Takođe, ovo veštačenje ukazalo je na to da se Zoran Marjanović nalazio u neposrednoj blizini mesta gde je pronađeno pevačicino beživotno telo i to u trenutku kada je ona brutalno ubijena. Konačno, iskazi svedoka potvrđuju da je Marjanović bio na nasipu u vreme ubistva, što ni on ne negira, ali bez supruge, udaljavajući se od mesta ubistva.

Da li će ovi dokazi biti dovoljni da Viši sud potvrdi optužnicu? Sud je, podsećamo, jednom odbio da produži pritvor Marjanoviću jer nije bilo dovoljno dokaza, ali je Apelacioni sud promenio tu odluku. Ostaje da se vidi da li su novi dokazi dovoljno jaki za sudsko veće, ili će vratiti optužnicu na dopunu.

Ako budu, biće to kraj gotovo dvogodišnjeg saspensa koji je srpska javnost pratila bez daha.

KONTRADIKTORNE IZJAVE ZORANA MARJANOVIĆA: “Neka me obese na Terazijama ako sam kriv, zaklao bih ubicu da mi je rod rođeni”

Jelena Krsmanovic (33) nestala je 2. aprila 2016. nakon što je otišla da džogira nasipom kraj Dunava u naselju Crvenka. Sa njom su krenuli suprug Zoran Marjanović i ćerkica Jana (5). Na nasip je stigla automobilom, prošetala sa mužem i ćerkom, a zatim počela da trči. Kako je danas optuženi Marjanović ispričao medijima, on i Jana su je pratili pogledom, polako šetajući

Jelena im je odmakla nekoliko stotina metara, ali dan je bio vedar i topao, nasip je na čistini, pa su je lako pratili pogledom. Odjednom, kada je Zoran uperio pogled ka horizontu, nije više video Jeleninu siluetu. Nestanak žene zvanično je prijavio oko 20 sati istog dana. Usledila je opsežna potraga po nasipu kojoj se, uprkos noćnim satima i činjenici da je policija bila podignuta na noge, priključilo i mnogo meštana. Potraga je okončana kasno uveče bez rezultata.

Jelena im je odmakla nekoliko stotina metara, ali dan je bio vedar i topao, nasip je na čistini, pa su je lako pratili pogledom. Odjednom, kada je Zoran uperio pogled ka horizontu, nije više video Jeleninu siluetu. Nestanak žene zvanično je prijavio oko 20 sati istog dana. Usledila je opsežna potraga po nasipu kojoj se, uprkos noćnim satima i činjenici da je policija bila podignuta na noge, priključilo i mnogo meštana. Potraga je okončana kasno uveče bez rezultata.

Porodica Marjanović odmah je dospela pod lupu i policije i javnosti. Ispitivani su svi aspekti porodičnih odnosa i eventualni sukobi. Suprug Zoran, prva meta istrage, nekoliko puta je (sam ili sa ocem) dolazio u stanicu beogradske policije. Inspektori su u porodičnu kuću Marjanovića ulazili nekoliko puta. Nameštaj i odeća ukućana ispitivani su forenzičkim metodama. Svi članovi porodice prošli su poligraf – Zoran čak dvaput – i činilo se da je ovaj pravac traganja za ubicom potpuno iscrpljen kada je usledilo šokantno hapšenje, a sada i optužnica.

Zoran, tri meseca pre hapšenja: “Policija zatvara krug”

Bez obzira na to da li će njegova krivica biti potvrđena na sudu, već sada je jasno da je Marjanović perfidno manipulisao javnošću: dok je sakrivao svoja saznanja o zločinu, medijima je pričao kako veruje u istragu.

SRBIJA ZAĆUTALA ZBOG OVIH REČI: Govor Amfilohija Radovića i oca Mihaila na opelu pamtiće se zauvek!

S tim u vezi, posebno je indikativna izjava koju je za “Blic” dao u junu 2017. godine, nepuna tri meseca pre hapšenja. Tada je za naš list rekao da, premda ubistvo njegove supruge još nije rešeno, ubica za policiju nije misterija.

– Ja to ubistvo ne bih klasifikovao kao misteriozno. Za nas građane je misteriozno do rešavanja slučaja. Tim koji radi na rasvetljavanju je jako uspešan, a tome u prilog ide i to što poslednjih dana vidimo da se neki zločini rasvetljavaju posle pet, 10 godina. Za našu policiju nema misterije, oni će Jecino ubistvo rasvetliti. Policija polako zatvara krug. Taj neko može da se krije još malo, ali ne i doveka – rekao je Marjanović i tako na neki način prorekao svoje hapšenje.

ZORAN MARJANOVIĆ “PUKAO” U ZATVORU: “Bolje sam sebi da PRESUDIM nego drugi da mi sude!

U poslednjem intervjuu za “Blic”, 18 dana pre hapšenja, Zoran je lamentirao nad sudbinom svoje žene i posebno ćerkice, kojoj smrt majke teško pada.

– Vreme ne leči rane koje su nam nanete ubistvom naše Jece. Bol i tugu potiskujemo, odlažemo negde. Do mraka. A onda svako veče iznova i iznova vraćamo vreme, prisećamo se trenutaka sa njom, njenog osmeha, vedrog duha, ljubavi koju nam je pružala – govorio je ganut. I tada je, međutim, bio ubeđen da će ubica biti priveden pravdi.

– I dalje se sve nagađa, ali mi ne gubimo nadu. To što se ovoliko čeka otkrivanje počinioca ovog gnusnog zločina ne znači da je policija digla ruke od toga, već da je ovaj slučaj zaista komplikovan – naglašavao je on govoreći da je Jelena bila “predivno stvorenje” te da je naletela na “bolesnika” koji ju je ubio.

Najvažniji datumi u istrazi

14. april 2016. – Odeća na veštačenju

Gotovo dve nedelje nakon ubistva policija je dodatno pretresla kuću Marjanovića i iz nje odnela uglavnom Zoranovu odeću. Ispostaviće se da se na njoj nalaze ključni tragovi blata…

15. septembar 2017. – Zoranovo hapšenje

Dan nakon što je izašao iz jednog rijalitija u kom je proveo tek desetak dana, Marjanović je kasno uveče uhapšen pod sumnjom da je ubio suprugu Jelenu.

VUČIĆ U CRNOM “AUDIJU”: Zagrepčani nisu mogli oči da skinu sa njegovih tablica (FOTO)

28. oktobar 2017. – Svedočenje kume Verice

Poslednja osoba koja se čula sa Jelenom Krsmanović bila je Verica, kuma Zoranove majke. Verica i Jelena razgovarale su bukvalno pet minuta pre nego što je nesrećna žena ubijena, što se ne poklapa sa Zoranovom verzijom događaja.

8. novembar 2017. – Svedočenje biciklista sa nasipa

U toku tužilačke istrage ređala su se saslušanja svedoka. Iako je većina tužiocu pričala o odnosu Zorana i Jelene, dvojica biciklista, koji su se 2. aprila 2016. zatekla na nasipu, svedočila su kako su videla Zorana samog u blizini mesta ubistva.

29. januar 2018. – Veštačenje baznih stanica

Konačno, poslednji u nizu dokaza koji se čekao kako bi optužnica bila podignuta odnosi se na veštačenje baznih stanica, koje otkrivaju da je Marjanović lagao policiju o svom kretanju na dan ubistva.

“Ubice” i teorije zavere

Sekte

Zbog nadrilekarstva Zorice Marjanović, celu porodicu meštani su dovodili u vezu sa sektama i u tome tražili motiv ubistva.

Porodica

Policija je dva puta pretresala dom Marjanovića, što je dovelo do nagađanja da je Jelena ubijena u kući. Svi članovi porodice su ispitani, niko nije hapšen.

Nikola Tesla otkrio svom prijatelju: Evo koja tajna je skrivena u molitvi Oče naš!

Čovek sa štapom

Zoran je tvrdio da je u trenutku kada je Jelena nestala video čoveka sa štapom na nasipu. Čovek sa štapom je pronađen, ali on nije ni sumnjičen.

Narko-klan

Mesec dana posle ubistva pojavila se dezinformacija da je istraga došla do narko-klana sa Karaburme sa kojim je navodno Zoran imao neraščišćene račune.

DETALJI UBISTVA U KALUĐERICI: Preživeo PAKAO KOŠARA, izrešetao ga komšija u beogradskom naselju (INFO)

Obožavalac

Policija je dugo češljala Fejsbuk pevačice kako bi otkrila da li je neki od njenih fanova bio sklon opsesivnoj ljubomori.

Kamiondžija

Priča o kamiondžiji-ubici koji je usmrtio dve devojke u Nemačkoj proširila se na Srbiju i podgrejala spekulacije.

(Dnevne.rs/Izvor: Mihailo Jovićević, Bojana Bogosav, Blic.rs)