DOŠAO JE I TAJ DAN, VEČERAS JE KRVAVI SUPERMESEC: Fenomen koji se viđa JEDNOM U ŽIVOTU!

mesec
Iako je bilo mnogo najava da će se za vreme “krvavog supermeseca” desiti nekakva apokalipsa u obliku zemljotresa, poplave ili cunamija, stručnjaci NASA uveravaju da je šansa da se tako nešto dogodi ista kao i uvek – mala

Večeras je zaista posebno veče, pre svega za Mesec, naš jedini prirodni satelit, a i za sve nas:očekuju nas odjednom dva prirodna fenomena – “supermesec” i “krvavi mesec”!

[adsenseyu5]

Prvo, u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima, biće vidljiv “supermesec”, mnogo veći i svetliji nego što je inače. Razlog je njegova blizina Zemlji – biće bliži nego što je inače (otud i veličina i pojačana svetlost).

Posle ovoga, samo sat vremena posle njegovog najsvetlijeg momenta, desiće se pomračenje Meseca. U jednom trenutku, zbog fenomena kada zaklonjeni Mesec isijava crvenom bojom, kao rezultat odbijanja Sunčeve svetlosti od atmosfere Zemlje, Mesec će postati “krvav”, odnosno crvenkast.

Dakle, u samo nekoliko sati, Mesec će prvo biti najsvetliji ikad, pa zatim nevidljiv, pa “krvav”! Ovaj događaj je tako redak da se dešava samo jednom u, recimo, svakih 30 godina! Što znači da će ga mnogi među nama videti samo jednom u životu, kao odrasli.

Iako je bilo mnogo najava da će se za vreme “krvavog supermeseca” desiti nekakva apokalipsa u obliku zemljotresa, poplave ili cunamija, stručnjaci NASA uveravaju da je šansa da se tako nešto dogodi ista kao i u bilo kom drugom momentu u istoriji – mala.

Dakle, uživajte u pogledu, večeras se neće desiti ništa posebno, osim ako vi ne učinite nešto posebno, recimo nekome koga volite!

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)