DONETA ODLUKA: Evo da li će škole u Srbiji biti zatvorene!

đaci

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Vučić je naglasio da nije istina da nema dovoljno sapuna u školama u Srbiji, pošto se 12 puta dnevno dopunjavaju zalihe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić sastali su se danas sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa.

Sastanak je počeo u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon sastanka predsednik Srbije se obratio medijima i saopštio odluke koje su donete.

Predsednik Srbije je istakao, da uprkos izvesnoj histeriji koja se pojavila u društvu ne postoji nikakav razlog da se  u Srbiji zatvore škole. Posebno je istakao da je to stav velikog broja stručnjaka koji potvrđuju da nema razloga za zatvaranjem škola.

Vučić je zavahlio svim našim lekarima i medicinskom osoblju zbog predanog rada i što nisu tražili odmore i bolovanja već su hteli da pomognu svom stanovništvu.

– Nisu tražili izgovore, već su se uhvatili u koštac sa problemom i koliko su hrabri – naglasio je Vučić.

PULMOLOG NESTOROVIĆ: Većina neće ni primetiti da su bolesni! Posebna poruka za pušače

Kako je rekao, trenutno je najveći problem kako zaštititi rad zdravstvenih radnika.

Istakao je da će oni dobijati posebne stimulacije i nagrade za svoj rad.

Kaže da je veliki problem trenutno za državu što se mnogo krade sapuna i toalet papira po javnim ustanovama i zamolio ljude da to ne rade, s obzirom da država ne može da ubaci u ustanove po 1.500 sapuna dnevno.

PROČITAJTE PAŽLJIVO: Čuveni virusolog koji je radio sa KORONAVIRUSIMA dao sedam saveta za izbegavanje infekcije

Vučić je naglasio da nije istina da nema dovoljno sapuna u školama u Srbiji, pošto se 12 puta dnevno dopunjavaju zalihe.

Podsetimo, u Srbiji je ternutno petoro ljudi zaraženo koronavirusom.

     

(Dnevne.rs/SrbijaDanas)