ĐOLE BALAŠEVIĆ NAPISAO HIMNU MEGDANA I ‘UZDRMAO’ SRBIJU: Ovi stihovi će vas ostaviti bez teksta (INFO)

porodica

Foto: printskrin Kurir

Čuveni muzičar i kantautor promoviše međunarodni MMA turnir koji će 22. aprila biti održan u Novom Sadu

Legendarni muzičar Đorđe Balašević napisao je himnu najvećeg međunarodnog MMA spektakla koji će u Spensu pod imenom “Megdan” 22. aprila u 20.00 sati, biti održan u Novom Sadu.

U svečanom otvaranju učestvuju mnogi izvođači naše etono kulture, kao što su grupa Vrelo, Topalko, Viteško udruženje, folklor Svetozar Marković iz Novog Sada. Program otvaranja predstavlja autohtono poimanje viteštva nacionalne prošlosti u Srbiji.

 

[adsenseyu4]

 

Himnu “Megdana” napisao je Đorđe Balašević, a izvodi je Ivan. Zoranović Kiza, dok je idejni tvorac manifestacije Aleksa Balašević.

Borci će raditi mečeve u disciplinama MMA i kik-boksu, a ceo događaj biće održan pod pokroviteljstvom grada Novog Sada.

Borba večeri je duel između Vase Bakočevića i Stefana Zvijera. Ukupno, tokom večeri biće održano 13 profesionalnih i četiri K1 borbe. Pod sloganom “Megdan-tamo gde mu je i mesto” u ringu će se okupiti borci iz Estonije, Litvanije, Letonije, Iraka, Maroka, Francuske, Rumunije, Grčke, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Bosne Hercegovine, uz, naravno, prisustvo domaćih megdandžija iz Srbije.

Legende borilačkih sportova u svetu Ernesto Hust, Gari Gudridž i Tom Erikson potvrdili su dolazak na spektakl u Novom Sadu.

 

Đorđe Balašević, Foto: Printskrin

Đorđe Balašević, Foto: Printskrin

 

(Dnevne.rs /Izvor – autor: Aleksandar Radonić, Kurir)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]