“DOLAZI NIBIRU, SMAK SVETA JE BLIZU” Teoretičari zavere upozoravaju da je PLANETI ZEMLJI ovo poslednji decembar mesec

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Svakih nekoliko stotina hiljada godina, ta se misteriozna planeta zaleti u središte Sunčevog sistema, negde između Neptuna i Marsa te time može da prouzrokuje apokalipsu na zemji

Nibiru, poznatiji kao nepoznata Planeta X u Sunčevom sistemu,  preti da prođe pravo kroz središte Sunčevog sistema, i da izazove smak sveta, kažu teoretičari zavere, a prenosi Independent.

[adsenseyu4]

Nibiru je od Zemlje veći između četiri i deset puta, a orbita oko Sunca znatno je veća od one patuljaste planete Plutona.

Svakih nekoliko stotina hiljada godina, ta se misteriozna planeta zaleti u središte Sunčevog sistema, negde između Neptuna i Marsa te time može da prouzrokuje apokalipsu na zemji.

Da ne ulazimo u pikantne detalje te teorije zavere i svakojakih navoda o kontaktima sa vanzemaljcima i slično, istaknimo da je sudnji dan najavljivan već za 2003., 2007., 2012. i 2015. godinu, ali se čudom nije dogodio.

Zašto? Zato što pravi naučnici, odnosno oni koji svoje živote posvećuju istraživanju svemirskih prostranstava, iščitavanju podataka dobijenih iz tehnologija koja je poslata u svemir ili uperene u njega i koji iste podatke interpretiraju i prenose široj zajednici u obliku novih otkrića, tvrde da Nibiru ne postoji.

Sa druge strane ima teoretičara zavere čija interpretacija naučne studije predstavlja loše prerađen video na Jutjubu i gomila praznoverja i pseudonaučne fikcije.

Sada kada smo rešile ovu nedoumicu, ako pretpostavimo da Nibiru postoji, navedimo da astronom Majk Braun sa Kalifornijog univerziteta za tehnologiju, kaže da bi Nibiru bio već odavno izbačen iz orbite oko Sunca, zbog uticaja većeg Jupitera na njega.

Ipak, naučnici jesu pronašli i još uvek pronalaze dokaze o postojanju devete planeta na dalekom kraju Sunčevog sistema.

[adsenseyu1]

Don Jeomans, šef programa NEO, ističe da ne postoje gravitacijski dokazi uticaja takvog nebeskog objekta na planete u Sunčevom sistemu.

Jeomans kaže da mu se sviđa ime mistične planete.

– Kada budem imao zlatnu ribicu, Nibiru će biti visoko na listi mogućih imena – kaže on.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs /Izvor:dnevnik.hr)

[adsenseyu2]