ĐOKOVIĆ SE SETIO POKOJNOG DEDE: Ovaj pehar posvećujem njemu, zvao me je “sokole” (VIDEO)

pehar

Foto: Vladimir Lukić, Tanjug/AP, Youtube/Sport17News

Trofej u Dohi najbolji srpski teniser posvetio je dedi Vladimiru

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posvetio je svoj prvi pehar osvojen u Dohi svom dedi Vladimiru, koji je preminuo u aprilu 2012. godine.

Đoković je na kraju govora istakao da je pehar, koji je u obliku sokola, taj koji će posvetiti jednom od najvažnijih ljudi u njegovom životu, između ostalog i zbog toga što ga je on zvao “sokole”.

[adsenseyu5]

Hoću da kažem da ovaj trofej posvećujem svom dedi, koji me je zvao “sokole”. On je bio jako važan u mom životu, i uvek je u mom srcu – rekao je Đoković.

Deda Vlado je imao 83 godine i bio je jedan od najvećih Novakovih oslonaca i motiva. Gotovo da nema čoveka u Srbiji koji nije čuo za deda Vlada i priču kako je svako jutro s Banjice vodio mlađanog Novaka na treninge. Bio je i jedan od glavnih gostiju na svečanom dočeku pred Skupštinom posle Novakovog prvog osvajanja Vimbldona.

Srpski teniser je još jednom poručio da trenutno igra svoj najbolji tenis.

– Ovo mi je drugi put u Dohi, osećao sam se kao kod kuće, i hvala svima. Šta da kažem, ovo je najbolji period moje karijere, trudim se da svaki momenat na terenu uživam. Trudim se da ne izgubim samopouzdanje i da se fokusiram na svaki naredni momenat. Nadam se da ću u Melburnu biti isti takav.

[adsenseyu1]

Za Srbina je uvek izazov da igra protiv Nadala.

– Uvek je veliki izazov igrati protiv njega. Rivalstvo nam traje deset godina. Znam da ćemo igrati još dosta mečeva.

Na kraju je Đoković ponovo pozdravio domaću publiku na arapskom jeziku.

(Telegraf.rs)