“ĐOKOVIĆ, NEZAHVALNIK BROJ JEDAN” Španci žestoko opleli po srpskom teniseru

tenis

Foto: AP

Novak Đoković napraviće pauzu kako bi se oporavio od povrede trbušnog mišića koju je zadobio na Australijan openu.

Uprkos svemu, Srbin se opet našao na udaru medija.

Ovoga puta španski “ABC” objavio je tekst pod naslovom “Đoković, nezahvalnik broj jedan”, u kojem je ponovo u negativnom svetlu pominjao devetostrukog šampiona Australijan opena.

U tekstu se piše samo u negativnom kontekstu prema Novaku. Zamera mu se na “sumnjivim povredama”, ali i to da nikada neće imati popularnost Federera i Nadala.

PROČITAJTE JOŠ

Grčka otvara granice za srpske državljane 01. maja, ko nije vakcinisan moraće da plati TAČNO ODREĐENU SUMU?!

Takođe, u negativnom kontekstu pominju organizovanje Adrija tura i dodaju da “nije slučajno” pogodio linijskog sudiju na Ju-Es Openu.

Nema nikakve sumnje da je turnir organizovao iz najbolje namere, kako bi pomogao onima kojima je bilo najteže tokom pandemije, igrajući poput sjajnih igrača kao što su Zverev, Dimitrov i Tim. Ipak, sa punim tribinama, gledaocima bez maski i držanja distance, nekoliko igrača se zarazilo, uključujući njega i suprugu, a zemlja je dobila upozorenje zbog toga. Nije nimalo slučajno pogodio linijskog sudiju zbog čega je izbačen sa Ju-Es Opena – piše ABC.

Tu nije bio kraj, Španci su morali još nešto da dodaju.

– Na terenu on stiče poštovanje. Ipak, Federer je taj, koji čak i bez igranja, pobeđuje u osvajanju nagrada za fer-plej iz godine u godinu. Ima čak 18 priznanja omiljenog tenisera među navijačima, a Nadal dobija priznanja saigrača, sa četiri nagrade za fer-plej i sportski duh.

tenis

FOTO: MARK EVANS / EPA;

-To su emotivni izazovi za sada nepristupačni za broja jedan. Kritikovanje njegovih imitacija, sumnjive povrede i pogađanje sudija, ne popravljaju njegovu popularnost. Nadal i Federer dele među sobom nagrade za fer-plej i omiljeni su među navijačima – zaključuje se u tekstu.

 

(Dnevne.rs/B.92)