DOGORELO DO NOKATA: Srbija je želela mir, HITNO tražimo ovo!

predsednik

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Pola sata pre najavljenog obraćanja javnosti Srbije, predsednik Vučić se sastao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, koji je u predsedništvo Srbije doneo “poruku iz Moskve”

– Danas je suprotno svim sporazumima i međunarodnim pravu, Priština formiraa “vojsku Kosova” i pokazalo kao i njihovi zaštitnici i sponzori da im nikada nije bilo stalo do sprovođenja pravde , već samo do pokazivanja gole sile i neskrivenog napada na Srbe i Republiku Srbiju-rekao je na početku svog obraćanja predsednik Vučić.

On je rekao da je Srbija želela mir, uložila ogromnu energiju i trud da sačuva stabilnost u čitavom regionu, što nije bilo nimalo lako.

– Bio sam na meti celokupne srpske javnosti jer sam predlagao ono što sam predlagao nešto što mi se činilo kao najbolje rešenje. Pitao bih ih da li su ovo želeli?Danas je potpuno jasno da Albanci i njihovi sponzori nisu nikad želeli dijalog. Danas je jasno da iza proglašenja vojske stoje SAD, Velika Britanija i Nemačka. Od prvog dana smo za takse govorili da je to nerazumna odluka, i za to su Albanci imali podršku, jer da nisu odmah bi bili zaustavljeni – izjavio je Vučić.

HITNA PORUKA OD PUTINA: Čepurin je u Predsedništvo Srbije stigao 30 MINUTA pre najavljenog vanrednog obraćanja predsednika Vučića javnosti! (INFO)

On je rekao da je Srbija Albancima “kriva” jer se usudila da odnosi pobede u diplomatskoj borbi.

– Tražim od svih tih “stručnjaka” da nam objasne na koji način su Albanci mogli da prekrše ovako sve međunarodne zakone. Njihovo objašnjenje je “Kosovo je suverena država”. Pitao bih ih po kom članu te njihove “suverene države” su doneli tu odluku? Ne postoji nijedan – rekao je predsednik Srbije.

Kosovo

Foto: Tanjug/AP

Pošto smo zaključili da je sve što su uradili suprotno međunarodnom pravu, dijalogu i radu na miru i bezbednosti u regionu, Srbija je uputila hitan zahtev za održavanje sednice Saveta bezbednosti UN i ja sam spreman da, kao predsednik Srbije, lično učestvujem na toj sednici – izjavio je Aleksandar Vučić.

(Dnevne.rs/izvor: Srbija Danas.com)