DOĐITE, ČEKAMO VAS: Direktor RUSKO-SRPSKOG humanitarnog centra poslao poruku Amerikancima (INFO)

centar

Foto: Printscreen/youtube

Pozivamo komandanta Vojske SAD za Evropu Bena Hodžisa da poseti Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, jer su naša vrata širom otvorena za sve koji žele da se upoznaju sa našim radom.

Ovako je direktor Centra Bojan Glamočlija prokomentarisao Hodžisove optužbe da “ne veruje da je Rusko-srpski centar u Nišu humanitarni”, da je ta priča ‘fasada’ i da nije ono za šta se predstavlja”, prenose Novosti.

[adsenseyu5]

– Ne postoji nijedan razlog za sumnju, jer je opštepoznata činjenica da je rad Centra određen Zakonom o potvrđivanju Sporazuma o osnivanju, a zakoni se moraju poštovati. Centar se može predstavljati i raditi samo u okviru zakonskih propisa, i ne postoji nikakva drugačija mogućnost. Humanitarni karakter naše organizacije je jasno određen, taksativno i decidirano propisanom delatnošću Centra, te je jasno da priče o “fasadi” nemaju svoje uporište – rekao je Glamočlija.

NASTAVAK JEZIVE ISPOVESTI JELENE DOKIĆ: Otac me terao satima da stojim bez odeće nasred sobe, ali najviše me je bolelo ono šta je MAMA radila (VIDEO)

Šef diplomatije Ivica Dačić nazvao je smešnim procene da Centar predstavlja opasnost i poručio da bi Hodžis trebalo da bude smenjen ako tako procenjuje:

– Ako je to zvanična procena velike vojske, velike države, moram da se zabrinem za njihovu sposobnost procenjivanja. Ko je sporan? Pet Srba, četiri Rusa, sabaka (pas)?

[adsenseyu1]

Dačić je poručio da će odluka o davanju statusa osoblju Centra biti doneta u skladu sa našim interesima, poručujući da je reč o sukobu velikih sila na našem prostoru i da “ne želimo da igramo u igri velikih u kojoj Srbija nije tema”.

ALBANKA JE ZVERSKI MUČILA SLOBODANA (12) PA MU PUCALA U GLAVU: I postoji šansa da je oslobode!

Na pitanje kakvi su planovi Centra ako Vlada uskoro ne reši pitanje statusa, odnosno da li će biti zatvoren, Glamočlija kaže:

– Centar nastavlja da radi i da ostvaruje svoje humanitarne ciljeve, a odluka o davanju statusa je na vladama Srbije i Rusije.

ČUDNA BIĆA REZALA SU LJUDE NA KOMADE: Tatjana (65) tvrdi da je bila u PAKLU (VIDEO)

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Pravda.rs)

[adsenseyu2]