DODIK: Nikada nećemo dozvoliti ŽIČANU OGRADU na granici sa Srbijom

srpska

Foto: Tanjug

Od ideje predsedavajućeg Saveta ministara BiH u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića da se, zbog migranata, postavi žičana ograda na granici sa Srbijom nema ništa, izjavio je srpski član i predsedavajuci Predsedništva BiH, Milorad Dodik.

Nakon što je Zvizdić to izjavio zbog procena da stiže dosad najveći migrantski talas, Dodik je poručio i da je protiv slanja Oružanih snaga BiH na dodatno obezbeđivanje granice, što je i zatraženo.

Kada je reč o Republici Srpskoj za bezbednost će se, kaže Dodik, pobrinuti rezervni sastav policije koji će ubrzo dobiti MUP Republike Srpske, prenosi RTRS.

ITALIJANSKI OFICIR OTKRIVA: Pomagali smo teroristima OVK na Košarama, kad smo čuli grmljavinu srpskih tenkova, mislili smo da će nas preko Albanije saterati u more!

– Na delove gde je Republika Srpska odgovorna na dispozicijama koje to predviđaju zakon i propis, mi ćemo kontrolisati situaciju, mi nismo opredeljeni da u Srpskoj pravimo kampove ni bilo šta drugo, razumemo da su ti migranti u tranzitu i da idu na najbliže destinacije, u ovom slučaju Bihać, da mogu da pređu u EU – kaže Dodik.

PENZIONISANI PUKOVNIK VJ OTKRIO: NATO je napravio najveću glupost u istoriji kada je napao SRJ

Zvizdić je nedavno rekao da ako granice Evrope nastave da se hermetički zatvaraju za prolaz migranata, i BiH će ići ka hermetičkom zatvaranju svoje granice prema istočnim susedima.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)