DODIK NAGLASIO: Zbog pretnji “Velikom Albanijom”, jednu stvar u BiH nikada NEĆEMO DOZVOLITI

PREDSEDNIK

Foto: Tanjug

Dodik je naglasio da su priču o “velikoj Albaniji” još davno skrojili pojedini mešetari iz međunarodne zajednice i uvek je aktiviraju preko albanskih lidera kada se Srbija želi pritisnuti uz zid i ucenjivati

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da zapaljive izjave albanskih lidera Edija Rame, Hašima Tačija i Jonuza Muslijua o mogućem ujedinjenju Albanije i Kosova i blaga reakcija međunarodne zajednice na direktan napad na ustavni poredak i teritorijalni integritet Srbije, samo govori da Kosovo ostaje ozbiljan problem i da ga treba vratiti na nivo UN i Rezoluciju 1244.

 

[adsenseyu4]

– Dodatne pretnje nekom virtuelnom “velikom Albanijom” ne mogu proći ma ko stajao iza takve destabilizujuće priče. Ovakve izjave albanskih lidera ne doprinose miru i teško da mogu doprineti dobrim odnosima za koje se zalagao zvanični Beograd. Te neodgovorne i ratnohuškačke izjave nas u Republici Srpskoj još više učvršćuju u uverenju da ne dozvolimo da BiH ikada prizna Kosovo – poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da su priču o “velikoj Albaniji” još davno skrojili pojedini mešetari iz međunarodne zajednice i uvek je aktiviraju preko albanskih lidera kada se Srbija želi pritisnuti uz zid i ucenjivati.

– Iz svog iskustva mogu da kažem da je sprega vlasti iz Prištine i međunarodnog faktora i te kako vidljiva. To licemerstvo međunarodne zajednice ne može proći, jer Albancima ne može biti dozvoljeno sve ono što nije dozvoljeno Srbima, pri tome mislim na Srbiju i Republiku Srpsku. Srbija je danas najstabilnija zemlja u regionu, vodi politiku mira i stabilnosti i neće dozvoliti da bilo ko preti zveckanjem oružja i prekrajanjem granica na Balkanu, pogotovu ne na štetu Srba – istakao je predsednik Srpske.

On je dodao da je Kosovo nasiljem međunarodnog faktora oteto od Srbije i time je pogaženo i međunarodno pravo i ponižena Srbija, ali i celi srpski narod.

(Dnevne.rs/telegraf.rs/izvor:Srna)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]