DODIK I DAČIĆ UZBURKALI STRASTI NA BALKANU: Ujedinićemo Srbiju i Republiku Srpsku, branićemo ono što smo krvlju stekli!

Srpska

Foto ilustracija: Tanjug

Republika Srpska i Srbija uskoro bi mogle da se ujedine! Taj plan najavio je juče predsednik Srpske Milorad Dodik, dok je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao da Srbi moraju očuvati ono što su krvlju stekli tokom rata u BiH, te da ni Srbija neće sedeti skrštenih ruku ukoliko primeti da je srpski narod ugrožen u Bosni.

Dodik i Dačić su, inače, o ovome govorili u RS tokom otvaranja deonice auto-puta „Deveti januar“, od mesta Drugovići do Prnjavora, koji je, kako su istakli, veoma značajan za srpski narod.

Veliki pritisci

– Ovo nije put ekonomske i socijalne integracije, nego, kada se završi na Drini, projekat nacionalne integracije i od toga ne treba da bežimo – rekao je Dodik.

Dodao je da od integrisanja neće odustati uprkos stalnim pritiscima, koji sada već gube na intenzitetu.

Dodik, naime, ističe da se političke okolnosti u Evropi i svetu menjaju, posebno zahvaljujući politici američkog predsednika Donalda Trampa, pa sada tu priliku treba iskoristiti i jačati srpski identitet i integraciju Srba s dve strane Drine.

POKUŠAJ OTMICE DEVOJČICE U BEOGRADU! Muškarac pokušao da je uvuče u CRNI KOMBI ispred škole!

On je rekao i da je nužna snažna RS, i to kao država, jer „nema slobode bez države“, a pritom se zahvalio i Srbiji za svu pomoć koju dobija.

Ivica Dačić je posebno naglasio da „Srbija neće sediti skrštenih ruku ako neko pokuša da uništi Srpsku“. Poručio je i da se mora očuvati ono što je srpski narod uspeo da dobije devedesetih.

Faktor stabilnosti

– Vaš glavni projekt nisu auto-putevi, nego očuvati ono što ste krvlju stekli tokom rata u BiH. Nema promene Dejtonskog sporazuma bez saglasnosti tri naroda i oba entiteta. Ko god pokušava da uništi RS, mora biti svestan da Srbija neće sedeti prekrštenih ruku ako imaju takve namere – kazao je Dačić na otvaranju auto-puta i dodao:

Američki komandos otkrio kako su Putinovi specijalci UNIŠTILI teroriste na jugu Srbije!

– Srpski narod nikad nije bio faktor nestabilnosti. Biće faktor stabilnosti i dalje, ali ne dirajte slobodu srpskog naroda.

Dačić je na kraju kazao i da mu je „nezgodno da dolazi u RS kao ministar inostranih poslova Srbije, jer su ovo unutrašnji poslovi unutar srpskog naroda“.

NATO otkrio karte i pokazao šta želi od Srbije?!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za Kurir kaže da se nada da će Srbija i Republika Srpska jednog dana da se ujedine.

– Nadam se da će moji unuci doživeti to – kaže Dačić.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)