DOČEK PRED 100.000 LJUDI U BEOGRADU: Donald Tramp dolazi u Srbiju na poziv predsednika Vučića (INFO)

DONALD

Foto-montaža: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN i pozvao ga da dođe u zvaničnu posetu Srbiji.

Predsednik SAD Donalda Trampa u Beogradu će dočekati  i oduševljeno pozdraviti najmanje 100.000 ljudi, ubeđen je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dobra diplomatija

Šef srpske diplomatije kaže da je sjajna vest to što je Tramp prihvatio poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe u Srbiju. Dačić kaže da će američki lider sasvim sigurno posetiti našu državu pre kraja sledeće godine.

[adsenseyu5]

– Nema više dileme, Tramp dolazi u Srbiju! Predsednik Vučić ga je pozvao i on je prihvatio poziv. Trampa sam upoznao pre četiri godine i znam da je čovek od reči. Uostalom, naši građani su u Evropi najviše navijali za njega tokom izbora u SAD i Tramp to zna. Oduševljen je tom činjenicom – kaže Dačić koji veruje da će Trampova poseta Beogradu označiti veliku prekretnicu u srpsko-američkim odnosima.

– Ubeđen sam da će predsednika SAD u Beogradu dočekati najmanje 100.000 ljudi! Srbija je sposobna da napravi spektakularan doček i to će biti jako značajno za reputaciju naše zemlje na Zapadu, ali i za dalje unapređenje odnosa Vašingtona i Beograda, što je vitalni, državni i nacionalni interes Srbije – ističe Dačić.

RAZDOR U U DOMU PORODICE ŽIVOJINOVIĆ: Lepa Brena IZBACILA iz kuće Aleksandru Prijović!

I Stevica Deđanski, šef Centra za razvoj međunarodne saradnje kaže da je Trampova poseta vrlo dobra.

– Iako se čini da Srbija nije imala benefite Trampovim dolaskom na mesto predsednika SAD, činjenica jeste da su odnosi naše dve države znatno bolji i da je pritisak Vašingtona značajno popustio. Po prvi put Amerika nas pita za mišljenje, a ranije su nam samo diktirane direktive. Naravno da odnosi nisu idealni, Trampov dolazak će biti dokaz ispravnosti izbalansirane politike koju vodi Srbija – podvlači Deđanski.

[adsenseyu1]

Odlična reputacija

Profesor Vladimir Krulj, saradnik londonskog Instituta za ekonomske odnose, ističe da bi poseta Američkog predsednika imala veliki značaj za Srbiju i njenu reputaciju.

– Ta poseta bi predstavila veliko priznanje poolitici Srbije. U Njujorku se u UN govorilo o tome koliko je Srbija ojačala institucije  i koliko je privukla investicija. U poslovnoj javnosti, pogotovo američkoj, važnoje d se priča o vama.

HAOS KOD ŠAULIĆA: Pevač NAPUSTIO PORODICU I KUĆU, Goca mu uvela ograničenje novca!

-Ne treba zaboraviti ni činjenicu da u Srbiji u američkim kompanijama već radi 17.000 radnika. Američke firme su u Srbiju uložile dosad oko 4 milijarde dolara – zaključuje Krulj.

KAFANSKA TUČA: Mirno je sedeo i pio, a kada je uletelo 20 huligana sve je EKSPLODIRALO – a on je onda.. (VIDEO)

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Informer)

[adsenseyu4]