DOBRA VEST ZA GRAĐANE SRBIJE: Vlada Sbije i MMF postigli dogovor o povećanju plata i penzija (INFO)

 Vlada

Foto: Printscreen

Vlada Srbije i MMF postigli su dogovor o povećanju plata u javnom sektoru i davanjima za penzionere, preneo je Blic.

Dogovor je postignut posle sedam dana intenzivnih pregovora i današnjih dvočačasovnih razgovora.Premijer Aleksandar Vučić i ministar finansija Dušan Vujović obratiće se sutra tim povodom novinarima.

Premijer je nedavno najavio mogućnost jednokratnog davanja penzionerima.U saopštenju sa današnjeg sastanka Misije MMF i premijera Vučića navodi se samo da je bilo reči o platama i penzijama.Precizira se, međutim, da je Misija, nakon detaljne revizije, veoma zadovoljna dobrim rezulatima koje je Srbija postigla.

Stanje u srpskom budžetu je stabilno, uočen je značajan napredak po pitanju boljih prihoda, bolje naplate poreza i manjih rashoda, konstatovala je Misija.

[adsenseyu4]

Srbija je i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja, zaključak je Misije MMF.

MMF: Stanje u srpskom budžetu stabilno, Srbija na dobrom putu

Predstavnici misije Međunarodnog monetarnog fonda pohvalili su, nakon detaljne revizije, dobre rezulate koje je Srbija postigla i istakli da je stanje u srpskom budžetu stabilno i da su uočili značajan napredak po pitanju boljih prihoda, bolje naplate poreza i manjih rashoda.

To je saopšteno posle današnjeg sastanka Misije MMF sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u vladi Srbije.

Predstavnici misije MMF borave u Beogradu u okviru šeste revizije sporazuma sa Srbijom.

Vučić i predstavnici MMF-a razgovarali su i o aktuelnim temama u vezi sa aranžmanom MMF-a, saopštila je Kancelarija Vlade Srbvije za saradnju sa medijima

[adsenseyu1]

Tokom sastanka, istaknuto je da je Srbija i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja.Predstavnici misije MMF-a istakli su da postoje određeni problemi u hemijskom i rudarskom sektoru.Tema razgovora bila je i planirano povećanje plata i penzija.

Srbija je sa MMF-om zaključila standby aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine.

(Dnevne.rs /Izvor:Tanjug.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]