DOBILA OTKAZ ZBOG DVE PARČETA PRŠUTE: Odluka suda šokirala čitav Balkan

otkaz

Foto: printscreen/vijesti.rt.hr.

Ishod svega dokazuje, smatra Suzana, da za moćnike i takozvane obične radnike ne vrede ista pravila

Zbog njene borbe sa vetrenjačama jutros se u gradu i protestovalo. Suzana Šešo (44) priznaje da je uzela dve kriške pršute, ali ne veruje da je zbog toga grubo narušila poverenje poslodavca niti da je zbog toga trebalo da dobije otkaz.

[adsenseyu4]

– Jeste, uzela sam par kriški salame pred kraj radnog vremena oko 19 sati jer smo tada radili do 21 sat. Samo da bih trenutno zavarala želudac da bih mogla nastaviti s poslom – priča Suzana Šešo za RTL Danas.

Iako je tog dana već imala pauzu za ručak, nadzorne kamere su je snimile i posle 15 dana dobila je otkaz jer je konzumirala hranu poslodavca bez odobrenja.

Suzana je započela svoju pravnu bitku nakon što je po sudskom nalogu vraćena na posao. Županijski sud u Zadru uvažio je žalbu trgovačkog lanca i proces je vraćen na početak. Sada ponovo nema posao i još mora da plati i sudske troškove.

– Optimistična sam. Pa čak i ako izgubim ponovno, ja ću biti pobednik. Jer ne borim se samo za sebe, borim se za sve radnike u Republici Hrvatskoj, a pogotovo u trgovačkom sektoru. Tamo sam već 15 godina i znam šta se sve događalo i koji su mobing radnici trpeli – dodala je.

[adsenseyu1]

Ishod svega dokazuje, smatra Suzana, da za moćnike i takozvane obične radnike ne vrede ista pravila, te dok sitni radnici dobijaju otkaze zbog najmanje greške, poslodavci i njihovi moćni advokati imaju podršku pravosuđa.

Bitka Suzane Šešo se još nije završila, jer planira da uloži žalbu na Županijski sud. U njenoj borbi od velikog bi značaja bila podrška javnosti i udruženja, smatraju stručnjaci, zbog čega su otkad ceo slučaj traje i mnogi mediji stali na stranu ove hrabre Zadranke, piše Indeks.hr.

[adsenseyu2]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs /Izvor: Index.hr)

[adsenseyu5]