Đoković okupio svoj tim i saopštio: “Razmišljam da završim karijeru”! Novakov kolega otkrio zaprepašćujući razgovor posle turnira u Majamiju (FOTO)

tenis

Foto: AP

Zanimljivo otkriće bivšeg italijanskog tenisera nakon osvajnja Đokovićeve četvte titule u karijeri na Vimldonu

Bivši italijanski teniser, a sada stručni konsultant Filipo Volandri, dao je interesantnu izjavu nakon finalnog meča na Vimbldonu, u kojem je Novak Đoković osvojio svoji 13. Gren Slem trofej u karijeri.

Volnadri se osvrnuo na period od pre samo nekoliko meseci, tačnije na mart mesec, kada je Đoković nakon eliminacije na turniru u Majamiju saopštio svojim saradnicima da napušta tenis.

– Ovo je zaista ostvarenje sna ukoliko se uzme u obzir da je nakon turnira u Majamiju, Đoković rekao “Slušajte, moram da popričam sa svojim sponzorima, jer nisam siguran da li želim da nastavim sa igranjem tenisa”.

On je zaista u tim trenucima razmišljao o prestanku bavljenja ovim sportom – izjavio je Volandri za Skaj Sport.

On je naveo da je razgovarao sa Fabiom Fonjinijem pre nekoliko dana, i da su se obojica sližili da će nakon pobeda u dva jaka meča, Đoković povratiti poverenje u sebe.

– Naravno, nismo očekivali da će uspeti da ponovo osvoji Vimbldon. Međutim, već od meča trećeg kola protiv Kajla Edmunda, videli smo veoma poboljšanog Đokovića.

Duel protiv Rafaela Nadala je bio jedan od najlepših mečeva u poslednje dve godine. Njegov zagrljaj sa sinom Stefanom je bio prelep prizor – nastavio je Volandri.

I sam Đoković je izjavio da je požurio sa povratkom na teren ove godine.

– Nisam bio spreman da se takmičim. Na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju nisam igrao baš najbolji tenis. Bilo mi je potrebno nekoliko meseci da povratim samopuzdanje i vratim se na staro.

Udarao sam ogroman broj loptica na treningu ne bih li se osećao da mogu da igram na visokom nivou – izjavio je Đoković nakon osvajanja Vimbldona.

– Bilo mi je potrebno mnogo turnira. Da budem iskren, nisam mogao da izaberem bolje mesto u svetu tenisa za povratak na veliku scenu. Vimbldon je oduvek bio poseban turnir za mene, kao i za većinu tenisera. Sanjao sam kako ga osvajam još kao sedmogodišnji dečak  nastavio je Đoković.

djokovic

Novak Đoković sa trofejom Vimldona nakon pobede nad Kevinom Andersonom Foto: AP/Tanjug

– Sećam se da sam pravio puno improvizovanih trofeja Vimbldona od različitih materijala, oduvek sam sanjao kako ću ga jednog dana podići – završio je jedan od najboljih tenisera svih vremena

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)