Dirljiva ispovest policajca koji je proslavio Srbiju: ZAGRLIO SAM AMIRA, PLAKAO JE, A ONDA SE OSMEHNUO! (INFO) (FOTO)

migrant

Foto: BBC/ManveenRana, Twitter/@ManveenRana, Facebook/Rexhep R Arifi

“Bilo koja nacija bilo koja vera deca nisu kriva”

Pripadnik MUP-a Srbije, koji je pokazao zašto su Sirijci od svih naroda u našem okruženju zahvalni jedino Srbima je Redžep Arifi iz Preševa, čija je slika na kojoj drži u naručju sirijskog dečaka Amira obišla svet.

[adsenseyu5]

Redžep koji nam se prvo zahvalio na podršci, kaže da je fotografija nastala u selu Miratovac, kad je majci ovog dečaka umornog od puta ponudio da joj on pridrži dete.

Foto: BBC/ManveenRana, Twitter/@ManveenRana

– Pristala je i sela na zemlju, jer više nije mogla da stoji. Dete je plakalo, a posle nekog vremena, kad sam ga zagrlio, počelo je da se smeje i da se igra sa mnom – priča ovaj plemeniti policajac, koji kaže da ne zna ni ko ni kada ih je slikao, već da je samo u jednom trenutku shvatio da je poznat u celom svetu i da ga svi zovu da mu čestitaju.

[adsenseyu1]

Iako je među njima bio i ministar policije Nebojša Stefanović, Redžep napominje da je njemu to sasvim normalna stvar.

Foto: Facebook/Rexhep R Arifi

– Ljudi, to su sve deca, moramo dobro da se ponašamo prema deci. Bilo koje nacije, bilo koje vere, deca nikad nisu kriva! – poručuje on.

U opisu slike koja je zabeležena ovih dana na makedonskoj granici na kojoj su umorne izbeglice čekale autobus koji će ih odvesti do Preševa, piše da su “Srbi fer i prvi koji emigrante ne tretiraju kao životinje”.

(Telegraf.rs)