Direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak: Uskoro ograničenje od 150 KM NA SAT na svim auto-putevima u Srbiji! (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Vozačima u Srbiji će se uskoro tolerisati brzina do 150 kilometara na sat na svim autoputevima u zemlji, rekao je  direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak.

Kako je Drobnjak potvrdio, on se dogovorio sa policijom da do primene ovog pravila dođe uskoro.

– Ostalo je samo da dogovore finiširamo, pa da se na svim autoputevima ograničenje brzine poveća na 150 kilometara na čas, te da se tako granica usaglasi sa evropskim standardima – objasnio je Drobnjak.Povod za razmatranje ove odluke je otvaranje i poslednje deonice na Istočnom kraku Koridora 10.

DOBRA VEST ZA RODITELJE: U pitanju je stalna novčana pomoć, javite se odmah! (INFO)

Što se tiče propratnih sadržaja na istočnom kraku Koridora 10, koji se za saobraćaj otvara u subotu, poput pumpi, hotela i restorana, Drobnjak objašnjava da će građani ipak morati malo da pričekaju.Kako je pojasnio, nakon otvaranja obavlja se licitacija, nakon koje se daje zemljište u najam, pa tek onda sledi izgradnja sadržaja.

Podsećamo, posle skoro devet godina izgrađen je u potpunosti istočni krak Koridora 10 koji će sutra biti svečano otvoren za saobraćaj u ukupnoj dužini od 86,9 kilometara, a svečanosti će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i premijer Bugarske Bojko Borisov.

   

(Dnevne.rs /Izvor:  N.G. Blic)