DIPLOMATSKA OFANZIVA SRBIJE! Dačić poručio: Uskoro će SAMO ALBANIJA da priznaje Kosovo!

ministar

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Nema nijednog valjanog razloga za traženje prevremenih izbora, izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

On je, međutim poručio da je SPS uvek spreman za izbore i dodao da, ukoliko postoji oni koji iznova postavljaju pitanje legimititeta, onda je najbolje da se to proveri na izborima.

Na konstataciju da Aleksandar Vučić ne isključuje mogućnost prevremenih izbora, Dačić kaže podržava tu ideju ukoliko neko misli da može nekome da konkuriše, ali je problem je “što opozicija stalno želi da igra igru bez granica”.

– Onda će da kažu ”ovi izbori nisu korektni”, pa će opet da traže nove izbore. Posao opozicije je da stalno traži izbore, ali ovde je stvar u tome da oni mole boga da ne bude izbora. To je jedna šok-terapija. Iako su izbori šok-terapija, ja ih podržavam – rekao je Dačić.

NEMAČKI PSIHOLOG ODBRUSIO STOLTENBERGU: “Gospodine , ovo je uvreda srpskom narodu i ismevanje njihovih žrtava!”

Upitan šta bi Srbija dobila nakon tih izbora, on je rekao da je “Vučić poslednji na svetu koji bi se protivio izborima zato što on ima ogromnu većinu”, dodavši da bi Srbija time “još jednom dobila stabilne organe za naredne četiri godine”.

Prema Dačićevim rečima, sva istraživanja javnog mnjenja govore da SPS ima dvocifren rezultat i da je SPS druga stranka u Srbiji u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom.

– To je najdugovečnija koalicija u Srbiji. Siguaran sam da ćemo ostvariti rezultat bolji od 10 odsto – rekao je on.

Upitan kakva je dalja politika Vlade o Kosovu, pošto je Vučić rekao da njegovo viđenje rešenja tog problema doživelo neuspeh, Dačić kaže:

– Politika Vlade je sledeća: nema priznavanja KiM kao jednostranog akta. Želimo kompromis. Ako oni žele kompromis, žele, ako ne žele, uskoro će samo Albanija da priznaje Kosovo. To bi moglo da bude tako u narednih nekoliko godina. Hoću da kažem, ta jednostrana politika koju oni vode doživela je krah – naglašava Dačić.

NOVI SKANDAL U SRPSKOM ZDRAVSTVU? Majka optužuje lekare u Vršcu! Dok joj je ćerka gorela od temperature, lekari i medicinske sestre pili su rakiju?!

On je dodao da je sa Vučićem i potpredsednikom Vlade Nebojšom Stefanovićem ragovarao da se uloži maksimalan napor da Kosovo ne bude primljeno u Interpol.

predsednik

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

– Ne zato što smo protiv Kosova, nego zato što smo protiv jednostranih akata. Bez dogovora nema učlanjenja u bilo koje međunarodne organizacije. Oni će propasti na glasanju kao što su propali za Unesko – istakao je Dačić.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)

1 Comment on "DIPLOMATSKA OFANZIVA SRBIJE! Dačić poručio: Uskoro će SAMO ALBANIJA da priznaje Kosovo!"

  1. pa zato prodajete srbske firme i zemlju za bagatelu i naseljavanje milione migranata

Comments are closed.