DETALJI VEŠTAČENJA PATOLOGA STANKOVIĆA: Do poslednjeg trenutka Jelena se grčevito borila, ispod noktiju nađen DNK koji nije Zoranov?

Zoran Marjanović

Foto: Media centar Beograd, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

Nalaz najpoznatijeg srpskog patologa, dr Zorana Stankovića, ukazuje na to da je pevačica Jelena Krsmanović Marjanović (33) ubijena u kanalu u Borči, nasuprot dosadašnjim petpostavkama da se zločin dogodio na drugom mestu i da je njeno telo naknadno bačeno u vodu.

– Po tragovima prskanja krvi utvrđeno je da je zločin počinjen u kanalu. Istim veštačenjem dokazano je da je pevačica usmrćena sa više udaraca tupim predmetom. Na kraju je utvrđeno da je imala odbrambene povrede, što dokazuje da se grčevito borila za život kada je napadnuta – potvrdili su branioci Zorana Marjanovića, koji su imali uvid u nalaz dr Stankovića.

Advokati Nikola Dumnić i Aleksandar Zarić, iz petočlanog tima koji brani Zorana Marjanovića, rekli su da tužilaštvo nema čvrste dokaze protiv njega.

[adsenseyu5]

– Teret dokazivanja je na tužilaštvu, ali iz uvida u spise predmeta mogu da kažem da do sada nisu izneti čvrsti dokazi. Patolog je utvrđivao uzrok i mesto smrti. Tačno je da u nalazu dr Stankovića piše da je Jelena Marjanović ubijena u kanalu. Uvidom u spise, nisam video da se navodi i vreme njene smrti – rekao je Nikola Dumnić.

– Spisi imaju 400 strana i juče sam ih samo prelistao u pisarnici tužilaštva. Kopije treba da dobijemo krajem nedelje i tek tada ćemo biti u prilici da ih detaljno proučimo – dodaje.

Iz izvora bliskih istrazi, za Alo je potvrđeno da je superveštačenje pokazalo da je Jelena grebala noktima pokušavajući da izađe iz kanala.

Da li je lepša mama ili ćerka? Olivera Jovićević u 52. izgleda fenomenalno, a tek da vidite kakva lepotica je NJENA ĆERKA DUNJA! (FOTO)

– Pevačica se grčevito borila za život i poslednjim atomima snage pokušavala da izađe iz kanala. Dokazi koji su predočeni patologu dr Stankoviću pokazuju da je ona bukvalno grebala po blatu pokušavajući da se izvuče iz vode i domogne čvrstog tla – navodi izvor iz istrage.

Kako pišu mediji, Više javno tužilaštvo u Beogradu je tražilo da dr Stanković uradi analizu prvobitne obdukcije, ali nije zvanično saopšteno šta je bio njegov zadatak.

– Takozvano superveštačenje se radi kada se proceni da provobitna obdukcija nije kvalitetno urađena. Za godinu i po dana od ubistva nije zvanično saopšteno kada je nastupila smrt pevačice, niti je objavljeno kako je i gde ubijena – kaže advokat Vilijam Paspalovski.

[adsenseyu1]

– Vršen je pritisak na policiju i tužilaštvo da reše ovaj slučaj. Pitanje je ko je dao zeleno svetlo da se krene u postupak i da li su dokazi dovoljno čvrsti da se pokrene istraga jer zvanično ne znamo kakvi su njihovi dokazi protiv Zorana – dodaje  Paspalovski.

Kako Alo piše, ispod Jeleninih noktiju nađen je DNK koji ne pripada Zoranu Marjanoviću.

– Očigledno je da je još neko bio umešan u zločin u Borči. Ključni dokaz za privođenje Marjanovića su DNK tragovi na odeći jer je, između ostalog, upoređivanjem blata s pantalona Marjanovića i žrtve utvrđeno da je on bio na mestu zločina, na nasipu – dodaje izvor.

KAFANSKA TUČA: Mirno je sedeo i pio, a kada je uletelo 20 huligana sve je EKSPLODIRALO – a on je onda.. (VIDEO)

Forenzičar Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja izneo je ranije nalaz da je Jelena Marjanović ubijena na drugom mestu i da je naknadno bačena u kanal.

On je na zahtev porodice ubijene pevačice na osnovu delimičnih dokaza u koje je imao uvid, obavio delimičnu rekonstrukciju događaja.

ZORAN STANKOVIĆ KONAČNO REŠIO MISTERIJU ZLOČINA: Evo gde je Jelena Marjanović zaista ubijena (INFO)

– Mi stojimo iza svake reči koju smo izneli i spremni smo da obrazložimo svaki detalj naše rekonstrukcije. Ne osporavamo ničiji nalaz, ali očekujemo da budu pokazane fotografije i dokazi koji će to argumentovati – rekao je Šipka.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/izvor:Alo)

[adsenseyu2]

 

4 Comments on "DETALJI VEŠTAČENJA PATOLOGA STANKOVIĆA: Do poslednjeg trenutka Jelena se grčevito borila, ispod noktiju nađen DNK koji nije Zoranov?"

 1. Ako je ubijena napolju odakle tragovi varikine na njenim rukama? Sta je objasnjenje?

 2. Pevačica se grčevito borila za život i poslednjim atomima snage pokušavala da izađe iz kanala?
  Ma dal je moguce posle devet udaraca tupim predmetom u glavu da se neko jos grcevito bori?
  Nesto ipak nestima u izvestaju Stankovica!
  I ranije a I sad Sam ubedjen da neko ipak sabotira pravu istragu.

 3. Pod hitno jedno po jedno iz porodice Krsmanovic na električnu stolicu pa da vidim da se neće reći sve što se zna o ubistvu! Vreme prolazi…

 4. Gospodo,
  Pet advokata za jednu odbranu ???
  Ako je čist ne treba mu ni jedan.
  Poštovani,
  Zna se od samog početka ko je ubica, ubice.
  Prave budale od naroda
  …….

Comments are closed.