DETALJ KOJI JE SVIMA PROMAKAO: Marčinjak je opravdano promenio odluku, samo su Rukavina i pomoćni sudija VIDELI ISTINU! (VIDEO)

penal

Foto: EPA/MARIO CRUZ

Utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Portugala i Srbije obeležio je detalj iz 73. minuta.

Glavni sudija Šimon Marčinjak je dosudio penal za Portugal zbog igranja rukom Antonija Rukavine, a zatim poništio odluku na sugestiju pomoćnika Pavela Sokolnickog.

Igranje rukom od strane srpskog reprezentativca je bilo očigledno, pa je pomalo smešno bilo pravdanje Rukavine da ga je lopta pogodila u lice.

Međutim, desni bek “Orlova” je znao ono što je promaklo svima!

SKANDAL U NOVOM SADU: Raširili albansku zastavu na mostu, gde je NATO ubio mladog Olega Nasova (29), prvu žrtvu agresije! (INFO)

Naime, pre kontakta sa rukom lopta je Rukavinu pogodila u glavu. U tom slučaju, ne postoji osnov da arbitar pokaže na belu tačku, pa je prvobitna odluka morala da bude korigovana!

“Prvo me je lopta pogodila u lice, odnosno u nos, a onda u ruku. Sad, da li je to po pravilima penal, ja mislim da nije… U trenutku mi se nos zacrveneo, sudija je to video, a linijski je signalizirso. Imali smo sreće”, rekao je Rukavina novinarima posle utakmice.


Taj detalj nije promakao ni pomoćniku Sokolnickom, pa je Srbija mogla da odahne.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir sport)