Deki iz Barajeva upali u kuću OPTUŽUJUĆI ga da je diler, a onda je nastao PAKAO

auto

Foto ilustracija: Telegraf

Deka (92) iz Barajeva u novogodišnjoj noći bio je meta razbojnika koji su se predstavili kao policajci

Poslednjeg dana prošle godine, vremešnog Barajevčanina, gotovo pred samu ponoć, u gledanju televizijskog programa prekinuli su iznenadni uzvici i lupnjava na vratima.

Jedva je uspeo da se podigne sa kauča i lagano odšeta da vidi ko ga uznemirava u to doba noći! Mislio je prvo da nekome od komšija treba pomoć.

– Policija, otvori – čuo je ovaj deka (92) oštar glas, dok su napolju praštale petarde.

[adsenseyu4]

– Šta hoćete od mene, šta sam skrivio – upitao je starac više iznenađen nego uznemiren iznenadnim gostima.

– Otvaraj bre, uhapsićemo te – čuo je glas, kome su se pridružila još dva.

Trojica muškaraca poturili su mu policijske značke na uvid. Barajevčanin je stavio naočare, pogledao legitimacije, a onda ih pustio unutra.

– Gospodine, čuli smo da ovde ima droge, da je sakrivena u vašoj kući i moramo da obavimo pretres – odsečno su mu organi reda saopštili!

– Kakva droga, odakle meni droga, to vas neko slagao – vidno uzbuđen protestovao je starac.

– Čiča, pomeri se da pretresemo sve, imamo dojavu da si diler, nemoj da otežavaš situaciju – bili su jasni “policajci”.

– A, gde vam je uniforma, nemate uniformu, ma kakav sam ja diler – zavapio je ponovo.

– Mi smo inspektori, nemamo mi uniforme i nemoj matori da otežavaš situaciju – javio se najstariji od ove trojice.

– Pa eto, pretresite…a ja ću u inat da gledam novogodišnji program – nije se dao deka.

Trojica policajaca detaljno su pregledali svaki kutak kuće. Posle izvesnog vremena zahvalili su se starcu na strpljenju.

– Izvinite zbog uznemiravanja, ipak je bila lažna dojava – kratko je rekao najmlađi “organ reda”. – Ipak, moramo da ponesemo ove puške, što smo ih našli, da ih proverimo.

– Ali sa njima sam nekad lovio, imam dozvole – jadao se starina.

– Vratićemo ti sutra – čuo je odgovor policajaca dok su odlazili.

Kako mu ni posle nekoliko dana nije vraćeno oružje, starac je zvao policiju da se raspita. Rečeno mu je da oni nemaju saznanja da je bilo ko od inspektora ili uniformisanih policajaca dolazio kod njega. Detaljno su proverili i shvatili da ga je neko – prevario.

[adsenseyu1]

– Deko, proverite da li vam još nešto fali, a sada će prava policijska patrola doći do vas da nam ispričate šta se dogodilo – obavestio ga je dežurni policajac.

Vremešni Barajevčanin pregledajući stvari video je i da mu nema ušteđevine, sedam hiljada evra koliko je spremio za sahranu. Patroli koja je stigla opisao je šta je sve preživeo te noći.

Shavatajući da su to opasni razbojnici, obaveštena je i beogradska policija. Detaljno je urađen uviđaj i čekalo se da razbojnička trojka napravi grešku. Iz noći u noć pravljena im je i zaseda. Dvadeset dana kasnije patrola koja je dežurala u Stepojevcu, obavestila je kolege o sumnjivom ponašanju jednog sredovečnog muškarca i dvojice mladića.

Pratili su ih do jedne kuće na obodu Stepojevca. Kada su već obili prozor i spremali se da uđu unutra, čuli su iste reči, koje su oni tri nedelje ranije izgovorili starcu u Barajevu:

– Policija, stani!

Dali su se u beg kroz šumu, a policija za njima. Ubrzo su svoj trojici stavljene lisice. Inspektore su odveli i do kuće, koja im je služila kao “štek”. Tamo su pronađene dedine puške, ali ne i novac. Zaplenjene su im i lažne policijske značke.

– E neka su prokleti – izgovorio je Barajevčanin dok su mu inspektori vraćali oružje. – Sve, sve ali da me nazovu dilerom. To ne mogu da im oprostim.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs /Izvor:Večernjenovosti)

[adsenseyu2]