DEJAN SAVIĆ O PRITISCIMA U BUDIMPEŠTI: Svi žele da skinu Srbiju sa trona!

vaterpolo

Foto: printscreen/instagram/vaterpolotim

Prvi od tri slobodna dana bez utakmica na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, srpski reprezentativci su iskoristili za odmor, a jedini trening su održali na bazenu Komjadi od 14 časova.

ZAPUŠILA SVIMA USTA: Bivša ljubavnica Miroslava Ilića objavila ZAJEDNIČKU intimnu fotografiju, kada je bila u 7 .mesecu trudnoće (FOTO)

– Nisam siguran da smo pokazali najviše, ali najbitnije je da smo ostvarili prvi cilj – da budemo prvi u grupi. Takmičenje tek sada počinje. Četvrtfinale je uvek mač sa dve oštrice, a posle mnogo zavisi i od kostura – rekao je selektor “delfina” Dejan Savić.

U odmoru i treninzima će proći dani do četvrtfinala. Srbija će umesto od 20.30 igrati od 16.10 sa pobednikom duela Australija – Brazil.

[adsenseyu5]

– Gledamo sve ekipe i sve ih respektujemo. Mi jesmo favoriti u tom meču i znamo zašto smo ovde. Do kraja turnira utakmice će biti na nož. Rival nije bitan, bitna je koncentracija na našu igru – istakao je selektor.

Na pitanje o pritisku Savić je dodao:

MORALNO POSRNUĆE OMLADINE: “Roditelji, sin vam je mrtav – zašto sad plačete?!”

– Pritisak nije bio samo u Riju, već protekle tri godine. Zato smo se dogovorili da ova sezona bude rasterećena. Zato smo sa jedne strane relaksirani, ali sa druge znamo ciljeve i koncentrisani smo na ono što Srbija treba da uradi. Ovo je prvenstvo gde na kojem svi žele da sruše Srbiju i po tome će ostati zapamćeno. Nije borba za medalju, već borba za skidanje Srbije sa trona.

Što se tiče ostalih ekipa, Savić smatra da nema velikih iznenađenja.

[adsenseyu1]

– Grčka i Španija mogu mnogo bolje. Italija je pokazala najviše što se tiče priprema i nastavlja sa izuzetnim igrama. Mađari na domaćem terenu možda osećaju pritisak, a sa druge strane mislim da su možda najviše euforični. Amerikanci su pokazali i u Svetskoj ligi vrhunski nivo vaterpola, ali su silom prilika ispali.

Na pitanje da li se igrači opuštaju, Savić je odgovorio na svoj način:

srbija

Foto: Tanjug

– Ne znam kako se igrači opuštaju, ja sam uvek u radnom odnosu.

Do 25. jula, četvrtfinalnog meča, “delfini” će imati pripreme kroz posmatranje snimaka.

MISTERIJA OLIVERE MARKOVIĆ: Čuvena glumica celog života je čuvala JEDNU UMRLICU i tužnu priču SKRIVENU IZA NJE (VIDEO)

– Gledaćemo zajedno na bazenu ako ne bude televizijskog snimka. Napravićemo teži trening da bismo uhvatili ritam sa ekipom koja je igrala osminu finala – poručio je selektor srpske reprezentacije Dejan Savić.

(Dnevne.rs/Izvor:B.O.,Blic.rs)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]