DANILO IKODINOVIĆ OGORČEN: Cvetkoviću, Hrvati mogu da nam budu drugari, ali nisu braća

vaterpolist

Foto: Printscreen/youtube

Proslavljeni vaterpolo reprezentativac naše zemlje danilo Ikodinović, osvrnuo se na izjavu selektora rukometaša Srbije Jovice Cvetkovića, koji je istakao da su nam Hrvati braća i da očekuje podršku publike u Zagrebu, gde se igra deo mečeva u drugoj fazi Evropskog prvenstva.

“Ne sviđa mi se što se izjava politizuje, ali ja imam jasno razmišljanje kojim se vodim čitavog života. Igram za svoj obraz i za svoju ekipu i ni za koga drugoga. Ajde mi, bre, da pobedimo neku utakmicu za sebe, nije bitno kako to bude za ostale. Što se tiče Hrvata, evo ja mogu da kažem da često putujem tamo, ali nisu nam oni braća. Mogu da nam budu drugari, ali nisu braća”, jasan je Ikodinović.

Podsetimo, Cvetković je mnajavljujući meč sa Francuskom, rekao:

“Četrdeset godina smo živeli kao braća, pomešane krvi, zajednički slava, Božića i Bajrama. Bilo nam je lepo. Izrekao sam istinu koja ne sme da se kaže. Hoćemo li ćutati i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svesni, čekamo da nam jave?

Hoćemo li našoj deci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im delić našeg srećnog detinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svetu bili otvoreni?

ON JE VARAO NA PLIVANJU ZA KRST ČASNI: Ali gore od prevare je ono što je IZJAVIO PRED KAMERAMA! (VIDEO)

Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope? Ne, ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati zbog budućnosti koja za našu decu na ovim prostorima zavisi samo od naše svesti. Baš me briga za sve one politike koje nas dele, kao i za sve “velikosrbe”, “velikohrvate”, “velikobošnjake, “velikoalbance”, koji našoj i svojoj deci kopaju grobove – pojasnio je selektor srpskog nacionalnog tima.

DAJANA JAKŠIĆ O BRAKU I BIVŠEM SUPRUGU: Najveća greška u životu

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Kurirsport)