DANIELA IZ BRUSA PROGOVORILA: Odlučila sam u očaju da se obratim Jutki za pomoć! Rekao je važi srce i zatražio moj broj a onda je stigao prvi SMS

žrtva

Foto: privatna arhiva

BEOGRAD/BRUS – Bili smo očajni, malo dete, muž bez posla, odlučila sam da se obratim Jutki za pomoć oko zaposlenja koju nam je u kampanji obećao. Tada je krenuo naš pakao…

Ovako prvi put javno govori Daniela Vukajlović, u ispovesti za Blic, jedna od žrtava bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, koja u prvi mah nije želela da joj se ime pominje u javnosti.

Danas, četrnaest meseci kasnije, uz podršku supruga Nebojše odlučila je da podeli jezivo iskustvo kroz koje su ona i njena porodica prošli. Kaže, shvatila je da se skrivanjem nije zaštitila. Naprotiv. Prošla je gore od onih žena koje su se od starta odvažile da govore javno.

FOTO: FACEBOOK, PRINTSCREEN

Daniela i Nebojša su sa detetom živeli u zajednici kod njegovih roditelja. Ona je radila kao kuvar ili paker u trikotaži, on nije imao posao, radio je tek povremeno kad bi mu se ukazala prilika. Tokom kampanje za lokalne izbore, Jeličić je posetio njihov zaselak Veliku Grabovnicu i obećavao puteve, infrastrukturu, zaposlenje.

Teška ispovest najstarije od sestara Dabović: Otac me pretukao i poslao u Partizan, a tamo sam preživela pokušaj silovanja i najgoru torturu! (FOTO)

– Glasali smo za njega. Pobedio je, a onda mesecima ništa. Život je bivao sve teži. Hranili smo se proizvodima iz naše bašte, često se dešavalo da za pelene nismo imali, pa smo kupovali na komad – pričaju Vukajlovići. Sve ostalo, kažu, bio je luksuz.

– Odlučio sam da sam potražim posao od ljudi koji su nekada mene i nas molili za glas. Međutim, na koja god vrata da pokucam, odgovor je bio isti: “Jutka se pita” – poverava Nebojša.

Jednom prilikom Daniela je videla Jeličića nedaleko od opštine i rešila je da mu se obrati.

– Predstavila sam se, ukratko objasnila našu tešku finansijsku situaciju i zamolila ga da pomogne suprugu da nađe posao, bilo gde, čak može i kontejnere da nosi. Odgovorio je: “Važi, srce, uradiću sve što je u mojoj moći” i tražio mi brojeve telefona – kaže Daniela.

Bila je, tvrdi, srećna pošto se Nebojši bližio rođendan, pa je dobila priliku da ga iznenadi. Međutim, samo nekoliko minuta nakon što se pozdravila s Jutkom, stigla je i prvi SMS – “cmoook”. Pomislila je da je pogrešio broj.

Naredna dva dana nije stigla da razgovara s mužem, a u međuvremenu su stigle i druge poruke: “Volkaaam te”, “Želkaaam te, kad će da se volkamo?”.

FOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN

– Rekla sam da je pogrešio i da sam ja Daniela koja je tražila posao za muža, a on je odgovorio: “Nisam, srce, znam, želkam te”. Sve vreme sam pokušavala da skrenem temu i izbegnem odgovor na te neprimerene poruke tako da ga ne uvredim, da ipak pokušam nekako da nađem mužu posao.

Posle dva-tri dana Daniela se poverila mužu, a ispričala je i da joj je Jeličić nekoliko puta napisao: “Prvo volkanje, pa posao”. Tražio je i da mu “nabaci drugarice”, ali da i ona bude s njima. Insistirao je da nikome ne priča, kao i da mogu da se sklone iz Brusa…

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Blic/Ivana Mastilović Jasnić)