DANAŠNJI RASPORED: Uživali ste u prethodna dva dana, spremite se za NEVEROVATNI četvrtak! (INFO)

Srbija

Foto: fejbuk

U utorak smo uživali u prvim značajnijim uspesima naših olimpijaca u Riju. Prvoj medalji, prvim podvizima. U sredu su nas ponovo oduševili, stigle su još dve medalje, pobeđeni su Hrvati u košarkaškom četvrtinalu. Ali, ono što donosi ovaj četvrtak prevazilazi prethodna dva dana.
Mihail Dudaš

Foto: Reuters Mihail Dudaš
U ovom danu, čak pet medalja su u opticaju za naše olimpijce. Trenutno je najdalje od nje naš sjajni atletičar Mihail Dudaš, koji se u najtežoj atletskoj disciplini, desetoboju, nalazi na 13. poziciji posle pet disciplina. Ali, lepota desetoboja je u tome što samo najbolji u njemu uspevaju, a Mihail jeste jedan od njih.

[adsenseyu1]

Tačno pola sata pre nego što on u 14.38 nastavi svoje učešće u Riju, u 14.08 nas čeka prvo od tri kajakaška finala u kojima imamo predstavnike. Tandem Marko Tomićević – Milenko Zorić boriće se za odličja u trci na 1.000 metara, ali to je samo prva od tri trke u kojima ćemo uživati.

Marko Tomićević i Milenko Zorić

Foto: ReutersMarko Tomićević i Milenko Zorić

Posle njih dvojice, koji su imali najbolji rezultat u kvalifikacijama, od 14.47 na stazu će, takođe u finalu, Grujić i Novaković, koji će se sa najboljim kajakaškim sprinterima na svetu nadmetati u trci na 200 metara.A onda u 15.11, takođe u finalu, Dalma Ružičić-Benedek, na 500 metara, takođe će se nadmetati u trci za medalje.

[adsenseyu1]

Dudaš i tri kajakaška nastupa donose četiri mogućnost, četiri velike želje za odličjem, a petu će imati naš bacač kugle Asmir Kolašinac. On u 14.55 po srednjeevropskom vremenu baca u olimpijskim kvalifikacijama, a finale je na programu sat i po iza ponoći.

Asmir Kolašinac

Foto: Olimpijski komitet Srbije / PromoAsmir Kolašinac

Ali, daleko od toga da je to sve. Naprotiv!

Šta tek reći za reprezentativne nastupe, a čekaju nas tri takva, i to polufinalna, u kojima nastupaju naši?

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Foto: ReutersŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije

Program u ekipnim sportovima otvaraju sjajne odbojkašice, koje će se u 18 sati nadmetati sa apsolutnim favoritom, Sjedinjenim Američkim Državama. Ali, apsolutni favorit je bila i Rusija u četvrtfinalu, pa nije osvojila ni set protiv ovih devojaka.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS SrbijaŽenska košarkaška reprezentacija Srbije
Imamo mi još čudesnih ženskih ekipa u Riju. Naše košarkašice, posle senzacionalne pobede nad favorizovanom, dotad neporaženom Australijom, u polufinalu igraju sa Španijom. I tu je “na papiru” rival jači, pobeđivao je reprezentaciju Srbije i ove godine, i prošle. Ali, posle prošlogodišnjeg poraza, “kraljice” su postale šampionke Evrope. Šta li će biti posle ovogodišnjeg? Saznaćemo počev od 20 sati, kada je na programu susret Srbije i “furije”.

A onda, u 21.30, veliko polufinale vaterpolo turnira u Rio de Žaneiru. Srbija – Italija. Naši momci, protiv ekipe koja ima jednog od najboljih golmana na svetu, i koja dolazi iz zemlje sa najjačom ligom na svetu. Teško da je moglo teže. Ali, “delfini” su to. Oni su nas i navikli na spektakularna rešenja u najtežim situacijama.

[adsenseyu1]

Naši na Igrama, 13. takmičarski dan, 18. avgust 2016.

(vreme, sport, disciplina / događaj, sportista)

14.08 kajak K2 1000m – FINALE M. Tomićević, M. Zorić

14.38 atletika desetoboj 110m prepone – m Mihail Dudaš

14.47 kajak K2 200m – FINALE N. Grujić, M. Novaković

14.55 atletika kugla – kvalifikacije Asmir Kolašinac

15.11 kajak K1 500m – FINALE D. Ružičić-Benedek

15.25 – 16.40 atletika desetoboj disk Mihail Dudaš

18.00 odbojka – žene – polufinale SAD – SRBIJA

18.25 atletika desetoboj skok motkom Mihail Dudaš

20.00 košarka – žene – polufinale SRBIJA – Španija

21.30 vaterpolo – polufinale SRBIJA – Italija

23.35 – 00.45 atletika desetoboj koplje Mihail Dudaš

*01.30 atletika kugla – FINALE – m Asmir Kolašinac

02.15 atletika 800m – polufinale – Amela Terzić

02.45 atletika desetoboj 1500m – m Mihail Dudaš

Pročitajte još:

(Dnevne.rs /Izvor: Darko Nikolić, Blic)