DAČIĆ PRELOMIO: Evo ko će biti novi ministri u Vladi Srbije iz redova SPS-a! (FOTO)

sps

FOTO TANJUG

Dačić je u Novom Sadu, gde je prisustvovao sednici Foruma žena SPS-a, rekao da će nova ministarstva biti korisna za samo funkcionisanje vlade, te da potrebe za njihovim osnivanjem nameću između ostalog i evropske integracije, a to je da oblast zaštite životne sredine, odnosno ekologije, ima svoje ministarstvo.

“Sad druge strane postoji potreba i da evropski poslovi, odnosno evropske integracije i pretpristupni fondovi budu objedinjeni na jednom mestu”, rekao je Dačić.

KONAČNO POČELO SLAVLJE: Procurila slika mladenaca! Pogledajte kako Jelisaveta izgleda u venčanici! (FOTO)

Po njegovim rečima, o tome ko će biti na čelu tih ministarstava predlog će dati mandatar.

“Mi smo razgovarali o tome sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem i mi očekujemo da ćemo imati četiri ili pet članova vlade i očekujemo da će to mandatarka predložiti”, kazao je Dačić.

[adsenseyu1]

Podsetio je da su na sednici GO SPS definisana imena budućih ministara iz redova SPS-a, a to su pored Dačića, Aleksandar Antić, Slavica Ðukić Dajanović i Branko Ružić.

“Ukoliko za ministartvo za ekologiju bude određeno da ministar bude iz Socijalističke partije Srbije, odredićemo još jedno ime”, istakao je Dačić i dodao da o tome odlučuje mandatarka, a da oni samo daju predlog.

Zbog Ninove ćerke Sandre PLAKAO ceo „Grand“, ona pala na kolena, a onda joj je Jelena Karleuša rekla nešto što će pamtiti CEO ŽIVOT! (VIDEO) (FOTO)

Dačić je rekao da SPS učestvuje u vladi i da nema dilemu kako će se odnositi prema novoj vladi.

Novi Sad 25. juuna 2017 – Sednica Skupstine Foruma zena Socijalisticke partije Srbije, na kojoj je prisustvovalo rukovodstvo SPS na celu sa predsednikom stranke Ivicom Dacicem. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ dr

“Mi smo deo vlade, veliko nam je zadovoljstvo što je naš zajednički kandidat Aleksandar Vučih pobedio na predsedničkim izborima i nas ne interesuju taktička, kadrovska pitanja, nego nas interesuje našsa strateška saradnja u budućnosti i u tom smislu me raduje da se i SNS, a to je rekla Maja Gojković, opredelio za stratešku, dugoročnu saradnju sa SPS”, naveo je Dačih i dodao da su time otvorena vrata za produbljivanje saradnje te dve stranke.

UPOZORENJE ZA GRAĐANE (RHZM) – U SRBIJU STIŽE OPASNO NEVREME: Protutnjalo kroz Sloveniju, Hrvatsku, stiže kod nas – evo gde će PRVO UDARITI (VIDEO)

Kako je ocenio, mnogo je postignuto time što su SNS i SPS imali zajedničkog predsedničkog kandidata.

“Time je podignut nivo međusobnog poverenja i zajedništva, tako da sva pitanja kadrovske prirode su sporedna”, istakao je Dačić i naveo da očekuje da će vlada biti formirana u toku naredne nedelje.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome da li će eventualni izostanak podrške Jedinstvene Srbije formiranju nove vlade imati uticaj na odnos unutar koalicije, Dačić je rekao da će o tome još biti razgovora.

[adsenseyu4]

“Čuli ste stavove predsednika JS Dragana Markovića i stavove predsednika Aleksandra Vučića, naravno da bi bilo dobro da svi podrže Vladu Srbije ali, sa druge strane, Dragan Marković je rekao da njegova podrška vladi i Vučiću u smislu zakonodavne aktivnosti nije dovedena u pitanje”, naveo je Dačić.

Na pitanje novinara, Dačić je rekao da Slavica Ðukić Dajanović neće biti na čelu ministarstva zdravlja.

(Dnevne.rs /Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]