DAČIĆ ODBRUSIO EDIJU RAMI: Velika Albanija je veliko S***JE!

ministar

Foto: Tanjug

Oštro Šef srpske diplomatije reagovao na provokaciju albanskog premijera i odgovorio mu rečnikom koji je on prvi upotrebio. Podsetio ga je i da je KiM sastavni deo Srbije

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić sočno je odgovorio albanskom premijeru Ediju Rami, poručivši mu da je “velika Albanija – veliko s*anje”!

Na Raminu poruku da Srbija ne treba da se oseća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici jer u regionu treba prestati sa “istim starim s*anjima iz prošlosti”, Dačić je za Kurir jasno poručio šta misli o namerama Albanaca:

Unija da se oglasi

“Raminim uličarskim rečnikom rečeno: “velika Albanija” je veliko s*anje! Od toga nema ništa! Ili bismo mogli da poslušamo taj njegov savet, pa da sutra Ministarstvo spoljnih poslova Srbije donese odluku o zajedničkoj spoljnoj politici Beograda i Banjaluke. Ramu ću da podsetim da Priština nema samostalnu spoljnu politiku, jer su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Prema tome, gospodin premijer je trebalo da sa Beogradom postigne taj sporazum i siguran sam da se zbog toga ne bi osećao ugroženo, već bi video kako se ide napred”, rekao je Dačić.

Kako je objasnio, zabrinutost ne treba da izaziva Rama i njegova “lupetanja”, već ćutanje međunarodne zajednice na plan Prištine i Tirane o stvaranju “velike Albanije”, koji se više i ne krije.

DOMINACIJA DRAGANA MARKOVIĆA PALME: U majici i gaćama pevao na bazenu uz treš narodnjake, pa gurnuo pevača u bazen! (VIDEO)

“Umesto da vode EU i jasno iskažu svoje stavove, evropski zvaničnici se ponašaju kao da su duhovne vođe sa Tibeta, pa sada oni duhovno promišljaju o problemima kontinenta, a niko da kaže ništa konkretno o tome šta treba da se uradi”, izjavio je Dačić

Albanske gluposti

I bivši šef diplomatije SRJ Živadin Jovanović kaže za Kurir da je potenciranje “velike Albanije” glupost na koju Brisel uporno ćuti.

“Po svemu sudeći, zvaničnici Tirane i Prištine nemaju interesa da se nastavi dijalog i da se dođe do mirnog i održivog rešenja za status KiM. Oni su usmereni na otimanje naše državne teritorije, što je kriminalno i ilegalno, a tretira se kao pravno. Srbija treba da prestane da očekuje reakcije od Brisela na ovakve albanske gluposti i da se okrene sebi i traži saveznike za zaštitu svog interesa u okviru Rezolucije 1244 UN”, zaključuje Jovanović.

Podsetimo, albanski političari sa Kosova i iz Albanije su više puta najavljivali ujedinjenje i stvaranje zajedničke države – “velike Albanije”.

             

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs/I. Kljajić – S. Slamnig)