DA LI SU NA OVO ALBANSKI MEDIJI MISLILI: Evo zašto su Albanci dobili 3 boda iz Beograda! (INFO)

fudbaler

Foto: Tanjug/AP

Albanski mediji su još pre nekoliko meseci pisali o tome da bi konfuzno i kontradiktorno svedočenje kapitena Srbije moglo da donese odluku u korist njihovog nacionalnog tima, a da li su na ovo mislili?

Srbija je doživela još jedan diplomatski fijasko posle odluke Suda za sportsku arbitražu da poništi odluku UEFA sa meča Srbija – Albanija i dodeli trijumf i samim time tri boda albanskoj reprezentaciji. Sud u Lozani je izdao i obrazloženje zašto je doneo takvu odluku, a mnogima je kada su ga pročitali prošlo kroz glavu pisanje albanskih medija o svedočenju Branislava Ivanovića koje je bilo kontradiktorno.

[adsenseyu1]

Naime CAS je doneo ovu odluku zato što navodno nije uspeo da pronađe dokaz da su albanski savez i fudbaleri odbili da nastave utakmicu pred praznim tribinama, iako je FSS tvrdio da im je ponudio takvu soluciju nakon prekida meča.

Upravo i to bi trebalo da je bio jedan od segmenata o kome je svedočio kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović pred sudom u Lozani kada su saslušavane žalbe, posle čega su albanski mediji preneli vest da je upravo njegovo svedočenje šansa da se donese odluka u korist njihove reprezentacije.

Foto: Marko Todorović

Razlog za to je bilo što se navodno naš kapiten u toj situaciji zbunio i da su njegove izjave, kao i još neka svedočenja, bili konfuzni i kontradiktorni. Naš kapiten je, navodno, posle meča dao izjavu delegatu da je sudija martin Etkinson bio u svojoj svlačionici, a onda pred sudom rekao da je Englez došao zajedno sa fudbalerima Srbije do svlačionice.

[adsenseyu1]

Pitanje je samo da li se to odnosi na situaciju kada su on i njegov zamenik Kolarov, kao i ostali čelnici našeg Saveza nudili Albancima da se nastavi meč pred praznim tribinama, što su oni kategorički odbili. Kako su medije kasnije obavestili FSS i sami fudbaleri.

Foto: Marko Todorović

Zbog svega toga, Sud za sportsku arbitražu je procenio da je Fudbalski savez Srbije odgovoran za prekid i dodelio tri boda Albaniji, dok je na snazi ostavio drugi deo odluke UEFA po kome se Srbiji oduzima tri boda, i igranje dva meča bez prisustva publike, kao i kaznu od 100.000 evra.

(Telegraf.rs)

2 Comments on "DA LI SU NA OVO ALBANSKI MEDIJI MISLILI: Evo zašto su Albanci dobili 3 boda iz Beograda! (INFO)"

  1. dajte narode hrvati na svakoj nacističke pozdrave i nikom nista nagrade ih plate parh desetina hiljada kazne amerika i vatkan su usli u sport

  2. Oni

Comments are closed.