Da li ste znali da će USKORO sve TRAFIKE biti ISTE: Evo kako će izgledati i šta će morati da sadrže

novine

Foto: snadnatrafika.cz

Gradski odbornici usvojili su na današnjoj sednici odluke o izmenama i dopunama Odluke o postavljanju privremenih objekata i o postavljanju tezgi i drugih pokretnih objekata na teritoriji grada.

[adsenseyu5]

 Gradski menadžer Goran Vesić istakao je da su ove odluke deo napora Skupštine grada da se uvede red u ono što se ubuduće može postavljati na ulicama.

Prošlog decembra smo usvojili odluku u vezi sa baštama i ona stupa na snagu 1. januara sledeće godine, pri čemu smo ugostiteljima tada dali rok od godinu dana da se prilagode. Na teritoriji tri centralne opštine ukinuli smo zatvorene bašte, unificirali boje suncobrana i počeli centar grada da pretvaramo u pešačku zonu. Prema izmenama Odluke o postavljanju privremenih objekata na teritoriji grada, uvodi se standardizacija izgleda trafika, što znači da će postojati samo jedan tip na teritoriji grada, u različitim veličinama, među kojima će najveći imati 10,5 kvadrata. Tri centralne opštine – Savski venac, Vračar i Stari grad tu odluku će morati da sprovedu do kraja sledeće godine, a ostalim opštinama se ostavlja rok do kraja 2018. godine. Kiosci u centralnim opštinama imaće deset kvadrata i u njih će biti inkorporirani svi frižideri i tako će se izbeći situacija da neko otvori kiosk, a potom počne da zauzima dodatni prostor – rekao je Goran Vesić.

On je naglasio da će uz to na teritoriji tri centralne opštine biti zabranjeno postavljanje tezgi preko cele godine, osim novogodišnjih i onih koje se postavljaju tokom sličnih događaja.

– Time ćemo takođe doprineti uvođenju reda na beogradskim ulicama. Podsetiću da je gradski urbanista pokrenuo projekat IME kojim se definiše izgled kompletnog gradskog mobilijara, grad će biti podeljen u zone i tačno će se znati gde i kakve klupe i drugi elementi mobilijara mogu da postoje – naglasio je gradski menadžer.

[adsenseyu1]

(Beoinfo/M. Đ.)