DA LI IH JE PREVARIO? Psihijatri koji su veštačili Zorana Marjanovića u Centralnom zatvoru, moraće da ponove razgovor s njim

Borča

Foto: telegraf

Kako nezvanično saznajemo od izvora bliskog istrazi, gotovo je izvesno da će uskoro psihijatri ponovo posetiti Marjanovića u pritvoru.

– Oni su sa Zoranom Marjanovićem razgovarali tačno sat vremena. Međutim, to im očigledno nije bilo dovoljno da donesu zaključak o njegovom psihičkom zdravlju te se očekuje da ga narednih dana ponovo posete kako bi došli do pravog zaključka – priča izvor “Blica”.

Prema njegovim rečima, ovaj razgovor vodio se iza zatvorenih vrata, a Marjanović i veštaci razgovarali su o njegovom odnosu sa suprugom, ali i emocijama s kojima se nosio pre i nakon njene smrti.

– Oni su posmatrali njegove pokrete, mimiku, reakcije na pomen njegove supruge i na osnovu toga sastaviće izveštaj, koji će dostaviti Višem tužilaštvu – priča izvor “Blica”.

S obzirom na to da se Zoran Marjanović često u javnosti žalio kako ima probleme sa duševnim stanjem nakon ubistva njegove supruge, te i da zbog toga pije lekove za smirenje, izvor “Blica” objašnjava da će se ovim veštačenjem utvrditi koliki su ti problemi zaista veliki i da li Marjanović možda ima problem sa nekom psihičkom bolešću.

To će verovatno biti redak slučaj kada se Marjanović susreće na razgovoru sa psihijatrima, a da nije pod dejstvom lekova za smirenje.

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA PUPINOVOM MOSTU: Poginuo muškarac (35), od siline sudara prednji deo gotovo uništen (FOTO)

Kako je “Blic” pisao, psihijatrijsko veštačenje Zorana Marjanovića naložilo je Više javno tužilaštvo nakon što je saslušalo sve svedoke u postupku koji se vodi protiv Marjanovića. Time bi trebalo da bude utvrđeno da li je bila isključena ili smanjena uračunljivost prilikom ubistva supruge Jelene, za koje je osumnjičen.

Rezultati veštačenja ukazaće na to da li je u vreme Jeleninog ubistva kod Marjanovića postojala neka duševna bolest, privremena duševna zaostalost i da li Marjanović ima neke psihičke probleme. Kako je za “Blic” nedugo nakon hapšenja Marjanovića kazao forenzički psiholog Milan Kostić, u sudskoj praksi se pokazalo da je osoba koja godinu i po dana bez zadrške javno priča o smrti svoje žene najčešće – psihopata.

On je na osnovu činjenica, objavljenih tekstova, ali i izjava koje je godinu i po dana za medije davao Zoran Marjanović napravio profil njegove ličnosti i zaključio da je Marjanović narcisoidan čovek.

– Zasad može da se kaže da je u pitanju čovek koji o svojim postupcima i ponašanjima nedovoljno objektivno sudi. A kada te događaje prikazuje drugima, nastoji da sebe po svaku cenu zaštiti – rekao je tada Kostić.

Da li je ovo mišljenje i stručnjaka koji su veštačili Marjanovića, biće poznato nakon što njihovo mišljenje stigne u Više tužilaštvo.

POTOMCI NEKADAŠNJIH VLASNIKA TRAŽE SVOJE KUĆE: Ceca, Vuk i Ružica ostaju na ulici!?

Optužnica pitanje dana

Kako je kazao izvor “Blica” upoznat sa slučajem, samo je pitanje dana kada će u tužilaštvo stići i rezultati veštačenja mobilnih telefona članova porodice Marjanović, ali i kada će protiv Zorana biti podignuta optužnica.

LUDI SKOK ADRENALINSKOG ZAVISNIKA IZ RUSIJE: Ovo što je uradio ni naučnici ne preporučuju (VIDEO)

(Dnevne.rs/Izvor: Bojana Bogosav, Blic.rs)