DA LI ĆE GRAĐANI SRBIJE PRIMITI “SPUTNJIK V” Vučić otkrio da su pregovori sa Rusima u toku, zadnju reč ima struka

predsednik

FOTO: S.RADOVANOVIĆ / TANJUG

Pregovori Srbije sa Rusijom oko nabavljanja vakcine Sputnjik V protiv korona virusa su u toku, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U razgovoru za agenciju TAS S Vucćić je rekao da Srbija razgovara i sa ostalim zemljama o vakcini, uključujuci i Rusiju.

– Na primer, kada je počela kampanja protiv ruske vakcine, mi smo već razgovarali o njoj. Rekao sam tada da bih mogao da prihvatim, ali samo ako odobre srpske zdravstvene institucije. Nadamo se da će vakcina biti spremna u oktobru ili novembru, kada faza tri testiranja vakcine bude gotova – rekao je predsednik Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: Vučić: JEZIVA JE SITUACIJA U CELOJ EVROPI, JA NE ODLUČUJEM, ALI NE VIDIM SMISAO DA ZATVORIMO ŠKOLE (FOTO)

– Ministarstvo zdravlja razgovara sa kompetentnim ruskim stručnjacima na ovu temu – dodao je on.

Pronalazak vakcine će za rezultat doneti kraj ekonomskim problemima, pojačanje veza između Srbije i Rusije, smatra predsednik Srbije.

– Voleo bih da čestitam ruskim naučnicima na ovom dostignuću i hvala im na podršci – dodao je Vučić.

On je dodao i da će Srbija nastaviti da razvija partnerske odnose sa Rusijom, kao i da je tokom nedavne posete evropskog komesara za proširenje Beogradu rekao da je ponosan na prijateljske odnose sa Rusijom iako Srbija u vezi toga kritikovana u izveštaju Evropske komisije o Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ NAKON RAZGOVORA SA MMF: Srbija će biti NAJBOLJA u Evropi po stopi privrednog rasta! (INFO)

– Nemam tajni u vezi toga. Kao što i u Rusiji kažem da je Srbija na evropskom putu, tako i evropskim zvaničnicima kažem da će Srbija nastaviti da razvija partnerske odnose sa Rusijom. I ponosan sam na to – rekao je Vučić.

On je istakao i da je Beograd i Moskva održavaju bliske kontakte na visokom nivou, kao i da je srpska strana informisala Rusiju o razgovorima u Vašingtonu.

– Niko u Rusiji, uključujući predsednika Putina, nam nije ništa rekao – rekao je Vučić.

 

(Dnevne.rs/Tanjug)

Be the first to comment on "DA LI ĆE GRAĐANI SRBIJE PRIMITI “SPUTNJIK V” Vučić otkrio da su pregovori sa Rusima u toku, zadnju reč ima struka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*