ČVRSTA EVROPA OSLOBOĐENA AMERIČKE DOMINACIJE: Putin i Merkelova SPAJAJU Srbiju i Republiku Srpsku!

Merkel

Foto: tanjug/AP

Vladimir Putin i Angela Merkel pripojiće Republiku Srpsku Srbiji, i to je razlog što Amerikanci ispoljavaju toliko besa posle sastanka ruskog predsednika i Aleksandra Vučića u Moskvi. Baš zbog toga, iz Vašingtona stižu razni predlozi čiji je cilj očuvanje BiH kao jedinstvene države po svaku cenu, poput onog o Dejtonu 2, koji je pre nekoliko dana izneo kongresmen Majkl Tarner, kao i planovi o gradnji baze NATO u Brčkom i slično.

Da je ovakav rasplet, koji je do pre nekoliko godina izgledao kao naučna fantastika, sasvim realna opcija, Srpskom telegrafu potvrdila su dva izvora iz diplomatskih krugova, detaljno objašnjavajući da se u Berlinu i Moskvi uveliko kroji nova mapa Evrope. Krajnji cilj dvoje najmoćnijih ljudi na Starom kontinentu je da naprave jaku Evropu, sposobnu da se odupre sve jačim američkim pritiscima.

ODGOVARA I HRVATIMA

Kako objašnjavaju naši sagovornici, tandemu Merkelova-Makron, koji je faktički preuzeo upravljanje Evropskom unijom nakon Bregzita, odavno je jasno da je EU najveća žrtva sankcija koje je Vašington uveo Moskvi nakon aneksije Krima. Uporedo s tim, Amerika i na sve druge načine pokušava da oslabi EU koristeći kao glavnu polugu migrante, odnosno podstičući njihov nekontrolisani dolazak u Evropu.

– Zbog svega toga, kao i interesa moćnih nemačkih firmi čiji se poslovi u Rusiji i sa Rusijom mere milijardama evra, u Berlinu i Parizu su svesni da je neophodno što pre se osloboditi prepreka koje donose sankcije prema Putinu. To je, uostalom, kao nemački „mlađi brat“ i glasnogovornik najavila pre nekoliko dana Austrija kroz izjavu kancelara i figure broj jedan u toj zemlji Sebastijana Kurca – kaže jedan od naših sagovornika.

ZBOG PENZIJE ŽENA IZ OKOLINE NIŠA UDALA SE ZA SVEKRA: Bivšem suprugu sada je MAĆEHA, u selu “pukla bruka”

Putin i Merkelova svesni su činjenice da je gotovo nemoguće da BiH opstane kao jedinstvena država. Takav koncept, uspostavljen Dejtonskim sporazumom, nakon krvavog sukoba jednostavno nije održiv, i to se u poslednje vreme sve jasnije pokazuje.

Da BiH uopšte ne funkcioniše kao zajednička zemlja, ne kriju ni predstavnici sva tri naroda, s tim da Srbima i Hrvatima faktički ide u prilog podela države, dok se Bošnjaci tome ogorčeno protive. S druge strane, Amerikancima odgovara postojanje države u srcu Evrope u kojoj su muslimani dominantni jer ona predstavlja stalni izvor tenzija i nestabilnosti i praktično im omogućava da tenzije niskog ili srednjeg intenziteta u svakom trenutku pretvore u novi rat koji bi Evropu definitivno bacio na kolena.

– Ideja Rusije i Nemačke je jedna nova, čvrsta Evropa, oslobođena američke dominacije i ekonomski i politički. A u takvoj Evropi nema mesta za nestabilne države koje su, potencijalno, žarište velike krize. Odvajanje RS od BiH i njeno pripajanje Srbiji omogućilo bi trajnu stabilnost u regionu, koju bi, ako zatreba, u svakom trenutku mogla da zaštiti i evropska vojska na čijem se formiranju uveliko radi pod patronatom Angele Merkel. To bi, uz proterivanje NATO, za Vašington bilo ostvarenje najgore noćne more – objašnjava za Srpski telegraf jedan od zapadnih diplomata u Beogradu.

SVESNI REALNOSTI

Analitičar Dragomir Anđelković potvrđuje za naš list da je ovakav plan Putina i Merkelove izazvan realnošću situacije u kojoj je BiH:

Otkrivamo zašto Grci nemaju pritisak, holesterol, ni višak kilograma: Evo koja je najzdravija ishrana na svetu! (INFO)

– U pitanju je realizam i Rusije i EU da silom ne održavaju BiH, dok se Amerika drži prošlosti i nečeg što u stvarnosti više ne pije vodu. I EU i Rusija su svesne da je pravo naroda iznad svakog spoljnog ograničenja i da u složenoj državi kakva je BiH i koja ne funkcioniše Republika Srpska ima pravo da bira svoju sudbinu. To bi Rusija sigurno sprovela u delo, a sa druge strane, Nemačka je dovoljno realna da se tome agresivno ne opire. Problematičan je samo stav Amerike po tom pitanju.

IVICA DAČIĆ ZAPEVAO SA TITOVIM UNUKOM: Salom se orilo “Sa Ovčara i Kablara” (VIDEO)

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor: Srpski Telegraf.rs)