CRTANJE METE: Spremaju atentat na Milorada Dodika?!

Srpska

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Mirsad Vilić, koordinator službi za bezbednost BiH, zabranio policiji RS da čuva Milorada Dodika. Na isti način sklonio i obezbeđenje Aleksandra Vučića u Potočarima i tako umalo omogućio ubistvo predsednika Srbije. Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, lako može postati meta atentata jer šefovi bezbednosnih službi u Sarajevu rade sve kako bi mu ukinuli obezbeđenje policije RS koja ga trenutno čuva!

Crtanje mete

Bezbednosni stručnjaci i visoki funkcioneri Dodikove partije ocenjuju da je teško poverovati da je reč o pukoj slučajnosti već o veoma ozbiljnoj situaciji i bezbednosnom riziku! Da se nešto opasno zaista sprema potvrđuje i sam Dodik, koji je rekao da ne želi da ga čuva bilo ko osim policije Republike Srpske.

– Nemam poverenje u Sarajevo i Vilićevu direkciju. Značajan deo njihovih pripadnika usmeren je protiv RS. Nemam nameru da budem glineni golub! Niti želim da me izlažu kao metu! Ako neko hoće da Predsedništvo BiH ne funkcioniše, može da postupa na ovaj način. Bez mog obezbeđenja ne želim tamo da idem – poručio je Dodik.

NIJE KRIV ZA ZLOČINE NAD SRBIMA: Naser Orić oslobođen svih optužbi

Staša Košarac, visoki funkcioner Dodikove SNSD, kaže da je reč o jako ozbiljnoj situaciji.

– Indikativno je to što Vilić nije dao MUP RS da obezbeđuje Vučića u Potočarima, gde je napadnut, a sada identičan scenario ponavlja i za Dodika. Zakon vrlo jasno predviđa mogućnost da policija RS čuva Dodika i u Predsedništvu BiH, ali uviđamo da Vilić, koji je povezan s američkom ambasadorkom, tumači zakon kako njemu odgovara. Kao da želi da stvori incidentnu situaciju. Rekao je da niko naoružan, pa ni policija RS, ne može da uđe u Predsedništvo BiH. Ne znam šta je cilj, možda hoće Dodika da okruže svojim doušnicima i stvore nesiguran ambijent – upozorava Košarac.

Američki štićenici

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost Edukons, ocenjuje da je jako interesantno to što Vilić i direkcija toliko insistiraju na ličnom Dodikovom obezbeđenju.

STALI NA STRANU ALBANACA: KFOR pleni SRPSKE PROIZVODE!

– Na čelu direkcije nalazi se Mirsad Vilić, koji je u junu 2015. zabranio policiji RS da obezbeđuje skup u Potočarima, kad se desio napad na Vučića. On i šef Obaveštajne agencije BiH Mehmed Osmanagić štićenici su Ambasade SAD i zato do danas nisu smenjeni zbog propusta u radu. Pa zar iko i pomišlja da ovi ljudi treba da brinu o sigurnosti Dodika, koja podrazumeva prvi prsten obezbeđenja?! – podvlači Bjegović.

(Dnevne.rs/Pravda.rs/Informer)