CRNOGORCI OGORČENI NA SUDIJE: Ako je trebalo ovako Srbija da osvoji zlato… (INFO)

Crna Gora

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Kao sportista čestitam Srbiji, ali sam kao čovek razočaran, trebalo je pre meča da nam kažu ako je ovako trebalo da osvoje zlato – besan je Nikola Janović

Srbija je osvojila prvenstvo Evrope u Beogradu pobedom nad Crnom Gorom (10:8), ali gostujući vaterpolisti ne mogu sa time da se pomire.

Kao glavnog “krivca” su istakli sudije, pre svih su to uradila braća Janović Nikola i Mlađan.

[adsenseyu5]

– Žao mi je, nosim gorčinu u sebi. Srbija je do sada sve zaslužila, svaka im čast na svemu, zaista su najbolji, ali ovo večeras nisu! Kao sportista im čestitam, ali sam kao čovek razočaran. Ako je ovako trebalo da osvoje ovo zlato onda je to trebalo da nam kažu pre utakmice. Brutalno smo pokradeni – kaže Nikola.

I njegov brat Mlađan je krivio arbitre.

– Kad god igramo neku bitnu utakmicu “nameste” nam sudije ,pogotovo ovog Margetu. I protiv Italije je suđenje bilo sramotno, vidi se koliko neke države imaju uticaj, a ljudi su mogli sve da vide. Mi smo cilj ispunili, plasirali smo se na OI, a da Srbija nije pobedila bilo bi veliko iznenađenje. Čestitam Srbiji, ali na ovakvim takmičenjima mora da se vodi računa o sudijama.

Kritikama se “pridružio” i Draško Brguljan.

– Ovde je zaista sve bilo vrhunski, publika, ambijent, finale, jedino su sudije imale neko svoje finale. Možda smo obezbedili OI, ali mi nije lakše, jer nemam zlato oko vrata – zaključio je Brguljan.

[adsenseyu1]

(Novosti online)