CRNA GORA I KOSOVO NA IVICI RATA ZBOG GRANICE? Crnogorci zgroženi, kako kažu, otimanjem svoje teritorije (MAPA)

mapa

Foto:

Stanovnicima sela na granici sa Crnom Gorom nije dozvoljeno da idu na svoja imanja
[adsenseyu6]

Sprečavanje albanskih stanovnika da pristupe svojim posedima duž granice sa Crnom Gorom, što se desilo u sredu, protumačeno je kao početak sprovođenja jednostranog razgraničenja.

Takav sporazum nije ratifikovan, piše Koha Ditore.

Prema rečima albanskih advokata, stara granica je i dalje na snazi, zbog čega se od lokalnih vlasti čeka da daju objašnjenje da li je došlo do kršenja administrativne linije, ali institucije ćute o ovom incidentu koji je izbio u sredu.

Stanovnicima sela na granici sa Crnom Gorom nije dozvoljeno da idu na svoja imanja.

Kada su stigli do kosovske carine, evidentirani su od strane kosovske policije i prošli dalje, ali kada su zašli 500 metara dalje, sačekale su ih crnogorske snage, sprečavajući ih da prođu granični prelaz kod Podgorice.

Podsetimo, Albanci su i ranije navodili da je Crna Gora oduzela 12 hiljada hektara kosovske teritije, pa su na tribini koju je organizovao Centar za promociju i razvoj

Najavili “institucionalni rat” ukoliko se ne reši pitanje granica.

Crnogorci najavljuju pravi rat za teritoriju sa Kosovom i spremni su životom da plate 12 hiljada hektara koje sada teritorijalno pripadaju Srbiji tačnije Kosovu i Metohiji, a koji su u nekadašnjoj istoriji vekovima bili pod vlašću Podgorice!

Crnogorci su zgroženi kako kažu otimanjem svoje teritorije i spremni su da daju život za ovo parče zemlje.

(Telegraf.rs / Koha ditore)

[adsenseyu1]