Čovek koji je srušio krst iznad Sarajeva: Moja vera je islam, i taj krst ne treba tu da stoji!

mafijas
SARAJEVO- Posle rušenja krsta na Zlatištu, Mirza Hatić ponosno priča o svom delu vandalizma i ističe svoju islamsku veru, kao i svoju hrabrost u slučaju suočavanja sa neistomišljenicima.

Mirza Hatić (27) koji je osumnjičen za organizaciju grupe mladića sa ciljem da se obori krst na Zlatištu, i sam je priznao krivicu za ovo krivično delo. Simbol krsta podignut je u znak sećanja na 6.500 hiljada ubijenih Srba u ratu u Sarajevu.

[adsenseyu4]

Na snimku koji je objavljen na Jutjubu, prikazan je Hatić koji je detaljno objasnio svoj plan, kao i tok događaja koji je usledio. On je objasnio na koji način je sa četvoricom drugova rušio krst u Sarajevu, iskoristivši trenutak kada policija nije obezbeđivala ovaj simbol podsećanja na srpske žrtve.

To je moja vera. Ja verujem u dragog Alaha, verujem u Boga. Moja vera je islam. I to ne treba tu da stoji – rekao je on pokazajući na mesto gde je stajao krst i na džamiju koja se nalazi u blizini.

[adsenseyu4]

On osuđuje ljude koji prisvajaju njegov “uspeh”, i ističe da pravi rušitelji treba da nose trenerku i potreban alat za takvu akciju.

– Prete mi sa svih strana. Prete mi neki seljaci da će da me ubiju. Ko će da me ubije? Evo, imam pištolj i ja ću se braniti. A imaju ih i moji prijatelji – dodao je Hatić da će i posle 4-5 meseci u zatvoru, opet nabaviti oružje.

(Telegraf.rs)

3 Comments on "Čovek koji je srušio krst iznad Sarajeva: Moja vera je islam, i taj krst ne treba tu da stoji!"

  1. ma šta će taj bednik maloumni koji nezna tablicu množenja

  2. Ko se maca lati, od njega i gine

  3. Isti nacices……budalo

Comments are closed.